Opiniile romanilor sunt impartite in ceea ce priveste dreptul presedintelui de a bloca legea privind cresterea pensiilor, daca Guvernul nu prezinta resursele pe care se bazeaza in acest sens, releva un sondaj al Asociatiei pentru Transparenta si Libe

Opiniile romanilor sunt impartite in ceea ce priveste dreptul presedintelui de a bloca legea privind cresterea pensiilor, daca Guvernul nu prezinta resursele pe care se bazeaza in acest sens, releva un sondaj al Asociatiei pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE), dat publicitatii duminica.

43% dintre dintre subiecti nu au fost de acord ca presedintele sa blocheze un astfel de proiect, in timp ce 41% au aprobat o astfel de atitudine. Legea privind cresterea pensiilor se bucura de o notorietate foarte ridicata, 87% dintre romani auzind de acest act normativ, mai arata sondajul ATLE.

Potrivit rezultatelor sondajului, 23% dintre acestia cred ca principalul merit pentru initierea si adoptarea acestei legi apartine PSD, 16,1% - Guvernului, 13% - presedintelui Traian Basescu, 11% - PNL si 10,8% - PD. 21% dintre ce intervievati au declarat ca nu stiu cui revine meritul pentru adoptarea acestei legi.

Totodata, pentru majoritatea subiectilor sondajului, principalele probleme care le influenteaza viata sunt cele legate de sanatate si de calitatea serviciilor medicale (38,6%), nivelul scazut de trai (25,6%) si lipsa locurilor de munca sau cele prost platite (25,1%).0


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.