Selectionerul a anuntat ieri "stranierii" pentru meciul din preliminariile Euro 2008 cu Belarus si amicalul cu Germania. Surprizele sunt doua: revenirea lui Alin Stoica, devenit om de baza la KAA Gent, liderul din Belgia dupa doua etape, si debutul l
Selectionerul a anuntat ieri "stranierii" pentru meciul din preliminariile Euro 2008 cu Belarus si amicalul cu Germania. Surprizele sunt doua: revenirea lui Alin Stoica, devenit om de baza la KAA Gent, liderul din Belgia dupa doua etape, si debutul lui Sergiu Radu (foto), autor a doua goluri in tot atatea etape pentru Wolfsburg, in Germania.
"Stranierii" convocati pentru urmatoarele doua meciuri ale echipei nationale sunt Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamas (AJ Auxerre), Cristian Chivu (Inter Milano), Razvan Rat (Sahtar Donetk), Paul Codrea (AC Siena), Florentin Petre (TSKA Sofia), Alin Stoica (KAA Gent), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Adrian Mutu (AC Fiorentina), Sergiu Radu (VfL Wolfsburg) si Daniel Niculae (AJ Auxerre), anunta site-ul FRF. Stoica revine la echipa nationala dupa aproape patru ani, ultimul meci in care acesta a evoluat fiind cel din 6 septembrie 2003, pe teren propriu, cu Luxemburg, din preliminariile CE din 2004, castigat de "tricolori" cu 4-0.
Stoica a intrat in minutul 76, inlocuindu-l pe Pancu. Radu este debutant, remarcandu-se in ultimele doua sezoane din 1.Bundesliga (14 goluri anul trecut pentru Energie Cottbus, doua in acest campionat pentru Wolfsburg). Totusi, lotul de mai sus este unul largit, fiind posibil ca Piturca sa renunte la unii dintre cei nominalizati. Meciul cu Belarus este programat pe 8 septembrie, ora 19, pe Stadionul "Dinamo" din Minsk, in timp ce partida amicala cu Germania va avea loc pe 12 septembrie, pe Stadionul "Rhein Energie" din Koln, de la ora 21,30.
"Schija": "De un an speram sa fiu convocat!"
Sergiu Radu a declarat ieri, pentru Mediafax, ca aceasta convocare este o mare surpriza pentru el, dar ca nu si-a pierdut niciodata speranta si se astepta ca acest lucru sa se intample la un moment dat.
"Este o mare bucurie, intr-un fel pot spune ca ma asteptam, in urma evolutiilor bune de aici. Imi doream foarte mult sa fiu convocat, iar bucuria e cu atat mai mare cu cat vin pentru doua meciuri importante, unul oficial, cel cu Belarus, si unul amical impotriva echipei tarii unde joc. E o mare surpriza. La fiecare convocare a echipei nationale din ultimul an speram sa fiu convocat. Nu mi-am pierdut speranta si iata ca a venit si acest moment, de unde se vede ca n-are nimeni nimic cu cineva, asa cum s-a spus ca selectionerul ar avea ceva cu cei din Germania. Probabil ca acum s-a considerat ca e momentul sa fiu chemat", a spus Radu.
Acesta a mentionat ca spera sa fie sanatos si sa debuteze cu aceasta ocazie la prima reprezentativa. "Meciul cu Belarus nu e o formalitate, s-a vazut si la ultimele partide internationale ca pot aparea surprize. Belarus e o echipa artagoasa, poate pune probleme, dar nationala noastra a acumulat mare experienta, suntem priviti altfel decat in ultimele campanii, suntem vazuti ca favoriti si trebuie sa ne respectam statutul", a comentat Radu. Atacantul lui Wolfsburg a declarat ca amicalul cu Germania va fi unul special pentru el. "Aici, multa lume, jucatori, ziaristi, se intrebau cand o sa vina si convocarea mea, iata ca acum am posibilitatea sa joc impotriva lor. N-ar fi culmea, ar fi bine sa marchez impotriva Germaniei", a spus Radu, care a adaugat: "Am o problema musculara minora, am fost la tratament, n-am fost inca la club, voi merge la antrenamentul de dupa-amiaza si probabil imi vor spune si cei de acolo. Nu sunt accidentat, insa aici asa e, la orice problema, cat de mica, mergi la tratament". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.