Functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate  este dorita de 13 candidati. In acest timp, democratul Marian Zlotea a inceput un razboi pe fata cu seful Consiliului National de Integritate, Nicu Marcu. Cei doi se acuza reciproc ca
Functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate este dorita de 13 candidati. In acest timp, democratul Marian Zlotea a inceput un razboi pe fata cu seful Consiliului National de Integritate, Nicu Marcu. Cei doi se acuza reciproc ca nu cunosc regulile dupa care se ghideaza CNI.

Consiliul National de Integritate a dat publicitatii, ieri, dupa ora 17.00, lista candidatilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte al Agentiei Nationale de Integritate. Pentru functia de presedinte al ANI s-au inscris la concurs Victor Teodor Alistar, presedinte al Transparency International Romania, Ion Chihaia, Ion Danescu, Lucian Dramba, Sorin Emil Turcin, Dorel Liviu Radu, Liliana Duguleana, Ion Georgescu, Grigore Ioan Prodan, Ilie Dragoi, Dumitru Dinu, Sebastian Dorin Mihai Petrica si Oana Sandu. Functia de vicepresedinte este vizata de urmatorii candidati inscrisi pentru concursul de admitere: Adrian Morar, Ionel Garlasteanu, Agripina Dumitrascu, Kozsokar Gabor - fost judecator la Curtea Constitutionala, Alexandru Costache,Vasile Braun, Mihai Tatut, Constantin Catalin Radu, Alexandru Catalin Maco vei, Manuela Raban, Teodor Dragos Troanta Rebeles, Irina Mirela Manole si Valeria Antonescu. Un singur candidat, Chis Radu, si-a depus dosarul fara a specifica pentru ce functie doreste sa candideze, membrii comisiei stabilind sa ii acorde un termen pentru a-si completa dosarul.

PD in razboi cu seful CNI
Pe de alta parte, democratul Marian Zlotea, membru in Consiliul National de Integritate al ANI, a solicitat, in cursul zilei de ieri, demisia presedintelui CNI, Nicu Marcu, pentru ca nu a oferit nici o explicatie legala pentru faptul ca a permis unui supleant sa voteze in locul unui membru plin. In acest sens, Zlotea a sustinut ca, in ultima sedinta a Consiliului, tematica si bibliografia concursului pentru alegerea presedintelui ANI au fost votate prin incalcarea legii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.