Cu privire la infiintarea unui asa-zis sindicat national al clerului de mir si al cinului monahal autointitulat „Sf. M. Mc. Gheorghe”, de catre controversatul preot Petrica Florea, Secretariatul Centrului Eparhial face urmatoarele preciz
Cu privire la infiintarea unui asa-zis sindicat national al clerului de mir si al cinului monahal autointitulat „Sf. M. Mc. Gheorghe”, de catre controversatul preot Petrica Florea, Secretariatul Centrului Eparhial face urmatoarele precizari: „Acest asa-zis sindicat este initiat de preotul Petrica Florea de la parohia Costesti (Protopopiatul Pascani), aflat sub canonul duhovnicesc de oprire totala de la savarsirea lucrarilor sfinte. Acesta este unul dintre cei mai indisciplinati clerici, care a torturat nu doar verbal, ci chiar si fizic pe cei pe care trebuia sa-i pastoreasca, pana cand credinciosii l-au impiedicat sa mai slujeasca cele sfinte. In prezent, pr. Petrica Florea este cercetat penal sub acuzatia de sechestrare de persoane. Ani de-a randul, acesta a avut conflicte cu credinciosii, cu autoritatile locale, cu preotii din vecinatate, tot el fiind cel care a actionat apoi in judecata pe protopop, pe unii dintre consilierii de la Centrul Eparhial si chiar pe Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel. In prezent, pr. Petrica Florea face presiuni pentru ridicarea canonul ui duhovnicesc, care insa nu se poate ridica pe baza unor promisiuni de indreptare, ci doar dupa ce arata efectiv indreptare si dupa ce-si cere iertare de la credinciosii carora le-a gresit, iar ei vor cere, in scris, sa fie din nou parohul lor.

Asa-zisul sindicat nu prezinta nici un fel de argumente ca ar fi constituit canonic si legal, nefacand publica o hotarare judecatoreasca care sa ateste infiintarea unei astfel de organizatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.