Presedintele PD, Emil Boc, a sustinut ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca pretul facturii pentru incalzire se va dubla in aceasta iarna din cauza "impotentei" Guvernului, care a blocat programul de termoficare elaborat cata vreme Vasil
Presedintele PD, Emil Boc, a sustinut ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca pretul facturii pentru incalzire se va dubla in aceasta iarna din cauza "impotentei" Guvernului, care a blocat programul de termoficare elaborat cata vreme Vasile Blaga s-a aflat in fruntea Internelor. Boc a avertizat public ca, in aceasta iarna, "cetatenii vor plati pretul incompetentei Guvernului", care "ignora deliberat sau nu" programul de termoficare. Pretul facturilor pentru incalzire va inregistra "o crestere exploziva", a afirmat Boc, precizand ca s-ar putea ajunge la dublarea sumelor platite de populatie.Boc a sustinut ca "nimic nu s-a realizat" in ceea ce priveste programul de termoficare 2006-2009, program elaborat de Vasile Blaga si Mircea Toader, fost ministru, respectiv secretar de stat, in Ministerul de Interne, inainte de eliminarea PD de la guvernare. In 2010, multe centrale de termoficare se vor inchide, a spus Boc. La randul sau, secretarul executiv Mircea Toader a afirmat ca doar o parte din datoriile termocentralelor au fost acoperite prin rectificare bugetara. Raman insa in dificultate cele din Pitesti, Bucuresti, Focsani sau Targoviste. "Programul de termoficare este blocat, netransformat in realitate", a subliniat democratul, nemultumit ca Guvernul a recomandat utilizarea de fonduri structurale pentru proiectele din domeniu. Fondurile structurale pentru aceasta ramura se ridica la 220 mil. euro, iar necesarul este de 4 mld., a apreciat Toader. "Din cauza ineficientei sistemului, va fi imposibil ca populatia sa suporte costurile", a adaugat el, concluzionand ca "problema administratiei locale a devenit doar o moneda de schimb intre PNL si PSD".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.