Asociatiile franceze, ingrijorate cu privire la soarta minorilor romani in dificultate - presa
Editia din 2007 a acordului de cooperare franco-romana privind minorii romani aflati in dificultate in Franta genereaza ingrijorare in randul asociat
Asociatiile franceze, ingrijorate cu privire la soarta minorilor romani in dificultate - presa
Editia din 2007 a acordului de cooperare franco-romana privind minorii romani aflati in dificultate in Franta genereaza ingrijorare in randul asociatiilor pentru protectia copilului, care se tem de adoptarea unei initiative de “repatriere maxima”, comenteaza Le Monde.

Acordul, prezentat ca “o actiune comuna de lupta impotriva retelelor de exploatare a minorilor” si semnat la Bucuresti la 1 februarie 2007, va accelera procedurile de repatriere a minorilor romani arestati in Franta, permitand pe viitor “Parchetului, de indata ce cererea de insotire va fi primita, punerea ei in executie” fara a fi sesizat judecatorul.

“Nu vor mai exista garantii cu privire la ancheta prealabila initiata de judecator, care sa stabileasca daca intoarecerea minorului se poate efectua in conditii bune”, a avertizat Herve Hamon, presedintele Tribunalului pentru minori d in Paris.
Potrivit acordurilor din 2002, orice repatriere era precedata de o ancheta sociala in Romania, pe baza careia judecatorul autoriza sau nu intoarcerea minorului in tara de origine. Din 300 de cereri de ancheta sociala, doar 59 s-au incheiat cu repatrierea minorilor.


Teatrul Odeon joaca la Paris “Ionesco - Cinci piese scurte”

Teatrul Odeon va juca, intre 5 si 7 septembrie, spectacolul “Ionesco - Cinci piese scurte”, in regia lui Alexandru Dabija, la Theatre de la Huchette din Paris, care sarbatoreste 50 de ani de cand prezinta piese de Eugene Ionesco
Pe 16 februarie 1957, “Cantareata cheala” si “Lectia” s-au jucat pentru prima data pe scena teatrului parizian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.