Fotbalistii din Liga I au gasit solutia sa-si mareasca veniturile: transferul de la un club la altul, metoda care atrage automat un plus semnificativ la salariu. Topul jucatorilor cu cele mai mari salarii din prima divizie este dominat, asadar, de n
Fotbalistii din Liga I au gasit solutia sa-si mareasca veniturile: transferul de la un club la altul, metoda care atrage automat un plus semnificativ la salariu. Topul jucatorilor cu cele mai mari salarii din prima divizie este dominat, asadar, de nou-veniti.

Cresterea fotbalului romanesc, al carei principal indicator este performanta echipelor de top in cupele europene, este reflectata si de cresterea exponentiala a salariilor din Liga I. Din cate se pare insa, conditia primordiala pentru obtinerea unui salariu „baban” este mutarea de la un club la altul. In topul celor mai bine platiti zece fotbalisti din „Liga lui Mitica” sunt nu mai putin de sapte jucatori nou-transferati. De exemplu, Ganea si-a marit salariul cu 50.000 de euro trecand de la Rapid la Timisoara, iar Plesan este cu 70.000 de euro pe an mai bogat dupa transferul de la Timisoara la Steaua. De asemenea, lui Zicu, Fabbiani, Boya, Zapata si Cesinha le-a prins foarte bine schimbarea locului de munca. In acest timp, Nicolae Dica, unul dintre golgeterii Ligii Campionilor din sezonul trecut, sau Claudiu Niculescu, golgeterul campionatului intern, nici macar nu isi m ai gasesc loc in aceasta ierarhie.

Exista si exceptia numita Mirel Radoi. Capitanul Stelei este de sapte ani in Ghencea si se afla pe locul secund in topul salariilor. Mai mult, in acest sezon, Radoi poate deveni primul jucator din istoria campionatului din Romania care ar castiga aproape un milion de euro. La salariul de 350.000 de euro s-ar putea adauga prima de 150.000 pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor, apoi prima de 200.000 de euro pentru accederea in optimile de finala, plus 200.000 de euro pentru castigarea campionatului intern si alte bonusuri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.