Autodesk a raportat venituri trimestriale record, in valoare de 526 mil. USD, in crestere cu 17% fata de trimestrul II al anului fiscal precedent, si un profit net de 108 milioane de dolari."In al doilea trimestru am avut realizari foarte bune datori
Autodesk a raportat venituri trimestriale record, in valoare de 526 mil. USD, in crestere cu 17% fata de trimestrul II al anului fiscal precedent, si un profit net de 108 milioane de dolari."In al doilea trimestru am avut realizari foarte bune datorita adoptarii pe scara larga a instrumentelor noastre 3D si 2D, continuarii cresterii venitului rezultat din vanzarea de noi licente, cresterii vanzarilor pe pietele emergente", a declarat Carl Bass, presedinte si CEO al Autodesk. "Am reusit sa crestem semnificativ datorita indeplinirii provocarilor lansate de clientii nostri. Cifrele noastre indica faptul ca noi continuam sa castigam cote de piata, deoarece veniturile ne-au crescut vizibil mai rapid decat in cazul competitorilor nostri. Prin urmare, facem publice noile previziuni pentru anul fiscal 2008, pentru a demonstra increderea in activitatea noastra financiara".Activitatea Autodesk in al doilea trimestru a fost influentata de cresteri mari ale veniturilor rezultate din produsele de proiectare 3D si 2D, destinate industriei, cresteri ale venitului de pe pietele emergente si din vanzarea de noi licente.Produsele de proiectare 3D si 2D ale companiei continua sa-si largeasca patrunderea pe piata. Dupa cum am preconizat, modificarile in programul de stimulare a dealerilor, implementate in primul trimestru fiscal din 2008, sporesc vizibilitatea produselor de modelare 3D si 2D.Afacerile din Asia Pacifica, Europa de Est, Orientul Mijlociu si America Latina au crescut cu 37% in al doilea trimestru fiscal din 2007, ajungand la suma de 82 milioane de dolari, ce reprezinta 15% din veniturile totale.Veniturile rezultate din vanzarea de licente noi au crescut cu 17% fata de al doilea trimestru din ultimul an. Veniturile rezultate din noile licente ale Revit si AutoCAD Mechanical au crescut cu 56% si respectiv 54% fata de al doilea trimestru din ultimul an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.