Distribuitorul de medicamente PharmaFarm Cluj-Napoca a inregistrat in primele sase luni pierderi de 6,1 milioane lei (1,95 milioane euro), valoare aproape dubla celei raportate in primul semestru din 2006. "Cifrele inregistrate pe primele sase luni a
Distribuitorul de medicamente PharmaFarm Cluj-Napoca a inregistrat in primele sase luni pierderi de 6,1 milioane lei (1,95 milioane euro), valoare aproape dubla celei raportate in primul semestru din 2006. "Cifrele inregistrate pe primele sase luni ale anului 2007 intrunesc asteptarile actionarului majoritar. Pierderile inregistrate au fost prevazute datorita dificultatilor financiare cu care se confrunta sistemul de sanatate, avand drept consecinte intarzieri majore ale incasarilor de la clienti. Rezultatul financiar a fost influentat negativ de provizioanele semnificative constituite pentru creantele clientilor", se arata in raportul semestrial al companiei.Valoarea creantelor comerciale a crescut in primul semestru cu 16%, la 77,07 milioane lei (24,5 milioane euro), numarul mediu de zile pentru incasarea facturilor fiind de 193 de zile. In plus, s-au constituit provizioane pentru discounturile datorate clientilor de 1,78 milioane lei.Potrivit companiei, PharmaFarm urmeaza o strategie stabila de dezvoltare, pe o piata aflata in plin proces de consolidare. Raportat la primele sase luni de anul trecut, distribuitorul a inregistat in prima jumatate a acestui an o crestere a cifrei cu 13,3%, la 72,17 milioane lei. Totodata, veniturile totale ale companiei au avansat cu 11,8%, la 73,59 milioane lei, iar cheltuielile s-au majorat cu 15,5%, la 79,6 milioane lei.In perioada analizata, investitiile PharmaFarm s-au orientat spre modernizarea celor doua depozite mari ale firmei din Cluj si din Bucuresti, logistica si infrastructura reprezentand obiective principale si in perioada urmatoare.PharmaFarm are ca actionar majoritar grupul german Celesio, care a cumparat in 2004 fostul actionar al distribuitorului roman, compania slovena Kemofarmacia.PharmaFarm detine 14 farmacii sub brandul Pharma Net, localizate in Cluj, Bistrita si Salaj, precum si zece depozite in Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Iasi, Galati si Craiova.Principalii competitori ai companiei sunt Mediplus, Fildas, Relad, Farmexim si Farmexpert.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.