O persoana si-a pierdut viata, iar alte sapte au fost ranite, dintre care trei foarte grav, in urma unei explozii unice in istoria Combinatului Oltchim din Ramnicu-Valcea. Ranitii grav, care au suferit arsuri de gradele trei si patru pe 80-90% din s
O persoana si-a pierdut viata, iar alte sapte au fost ranite, dintre care trei foarte grav, in urma unei explozii unice in istoria Combinatului Oltchim din Ramnicu-Valcea. Ranitii grav, care au suferit arsuri de gradele trei si patru pe 80-90% din suprafata corpului, au fost transportati cu un elicopter la Spitalul de Chirurgie Plastica si Arsi din Bucuresti. Alte doua persoane au ajuns cu ambulantele la spitale din Capitala. Deflagratia s-a produs in jurul orei 12, la Sectia de Propenoxid a combinatului. In cazul in care incendiul care a urmat ar fi cuprins intregul combinat, efectele ar fi fost devastatoare. Autoritatile efectueaza, inca, cercetari, pentru elucidarea, cu exactitate, a cauzelor exploziei.

Opt persoane au fost ranite in urma unei explozii puternice care s-a produs ieri la sectia Propenoxid a combinatului Oltchim de la Ramnicu Valcea. Una dintre ele, o femeie ce avea 41 de ani, si-a pierdut, ieri dupa-amiaza, viata, intr-un spital din Bucuresti. Alte patru au fost transportate cu un elicopter, dar si cu doua ambulante, tot la unitati sanitare din Capitala.

Deflagratia a avut loc in jurul pranz ului si a fost urmata de un incendiu. La fata locului s-au deplasat pompierii si mai multe ambulante. „Am trimis cinci autospeciale ale pompierilor acolo si mai multe elicoptere SMURD pentru a transporta catre spitale ranitii”, a declarat operatorul de serviciu din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) Valcea. Dintre cei opt muncitori raniti, trei au fost internati in stare grava prezentand arsuri pe intreaga suprafata a corpului si au fost transportati de urgenta la spital. „Pacientii se afla in stare foarte grava, prezentand arsuri de gradul trei si patru pe 80 la suta din suprafata corpului. Au fost acordate ingrijiri medicale si s-au facut cele necesare pentru a asigura transportul spre unitati clinice din Bucuresti”, a precizat unul dintre medicii care au asigurat ingrijiri medicale celor trei raniti.

A cedat reactorul de preporieter
Autoritatile nu au stabilit deocamdata cauzele accidentului. Directorul Oltchim, Constantin Roibu, a precizat ca nu exista pagube majore, iar celelalte sectii ale combinatului au fost in afara oricarui pericol: „Explozia s-a produs la instalatia de polieter la un reactor de preporieter si nu sunt pagube majore. Incendiul a fost localizat si stins intr-o jumatate de ora.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.