Mai mult de o infractiune din cinci inregistrate la Londra in primele sase luni ale acestui an este comisa de un cetatean strain, iar romanii ocupa locul al cincilea in acest clasament, cu un total de 1.087 de incalcari grave ale legii, relateaza Th
Mai mult de o infractiune din cinci inregistrate la Londra in primele sase luni ale acestui an este comisa de un cetatean strain, iar romanii ocupa locul al cincilea in acest clasament, cu un total de 1.087 de incalcari grave ale legii, relateaza The Daily Mail. Cele mai multe infractiuni comise la Londra de romani - al caror drept de munca in Regatul Unit este strict restrictionat - sunt furturile, in numar de 695. In primele sase luni ale acestui an, in capitala britanica au fost comise 22.793 de infractiuni pentru care au fost invinovatiti cetateni straini. In mai mult de 25% dintre cazuri a fost vorba de violenta - de la crima la agresare. Au fost inregistrate aproape 6.000 de infractiuni privitoare la droguri, 414 infractiuni sexuale, 522 de jafuri si aproape 1.000 de spargeri. Cele mai multe infractiuni au fost comise de polonezi, care au fost acuzati in 2.310 cazuri de infractiuni comise de la inceputul lunii ianuarie pana la sfarsitul lunii iunie. Ei sunt urmati de jamaicani (1.750), irlandezi (1.390), somalezi (1.105 ) si romani (1.087). Dintre tarile foste comuniste, in primele 20 de locuri mai figureaza Lituania, ai carei cetateni sunt acuzati de 856 de infractiuni.

Pe lista celor 20 de natiuni ai caror cetateni au comis cele mai multe infractiuni in capitala britanica figureaza sapte tari UE - Polonia, Irlanda, Romania, Lituania, Franta, Portugalia si Italia. Cetatenii lor, precizeaza The Daily Mail, pot calatori liber in Marea Britanie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.