Cel mai mare grup de administrare a averilor, banca elvetiana UBS, a consemnat un profit net record in trimestrul al doilea, de 5,622 miliarde de franci (4,71 miliarde de dolari), in crestere cu 79%, dar a avertizat ca rezultatele din semestrul al do
Cel mai mare grup de administrare a averilor, banca elvetiana UBS, a consemnat un profit net record in trimestrul al doilea, de 5,622 miliarde de franci (4,71 miliarde de dolari), in crestere cu 79%, dar a avertizat ca rezultatele din semestrul al doilea vor fi afectate de agitatia de pe pietele financiare, transmite Reuters, citat de Mediafax.Rezultatul a depasit media estimarilor analistilor intervievati de Reuters, de 4,751 miliarde de franci. Grupul a inregistrat costuri de 384 milioane de franci, inainte de impozitare, pentru inchiderea fondului de hedging Dillon Read Capital Management (DRCM), anuntata in luna mai, dupa ce entitatea a inregistrat pierderi semnificative. Totodata, UBS a returnat investitorilor externi 1,5 miliarde de franci, in urma inchiderii fondului.Profitul net include un castig de 1,926 miliarde de franci rezultat din vanzarea unui pachet de 20,7% din titlurile bancii elvetiene Julius Baer. "Este un rezultat record si in cazul in care excludem contributia din vanzarea participatiei la Julius Baer. Profitul este de 3,455 miliarde de euro, cea mai buna performanta trimestriala inregistrata vreodata", a declarat directorul general al UBS, Marcel Rohner. Pe de alta parte, banca avertizeaza ca agitatia de pe pietele financiare va afecta rezultatele financiare in a doua jumatate a anului."In cazul in care conditiile turbulentei actuale se mentin pana la sfarsitul trimestrului, UBS se va confrunta, probabil, cu rezultate foarte slabe in domeniul tranzactiilor cu titluri de valoare, la divizia de investment banking, contrabalansate de castigurile predictibile din administrarea averilor si activelor", a aratat grupul, intr-un comunicat.In trimestrul al doilea, profitul a fost sustinut de castigul record din comisioane, de 8,099 miliarde de franci, in crestere cu 26% fata de perioada similara din 2006. Valoarea averilor intrate in administrarea bancii in perioada mentionata s-a plasat la 35,2 miliarde de franci, peste estimari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.