Cresterea tarifului la gigacalorie ar putea fi stabilita la urmatoarea sedinta a Consiliului General al Primariei Capitalei. Municipalitatea urmeaza astfel sa decida daca, incepand cu aceasta iarna, energia termica va fi mai scumpa. In acest caz, co
Cresterea tarifului la gigacalorie ar putea fi stabilita la urmatoarea sedinta a Consiliului General al Primariei Capitalei. Municipalitatea urmeaza astfel sa decida daca, incepand cu aceasta iarna, energia termica va fi mai scumpa. In acest caz, consilierii vor stabili in ce conditii Primaria va subventiona cheltuielile rezultate din majorare sau acestea vor fi suportate de populatie. Posibilitatea majorarii tarifului este rezultatul solicitarii RADET de a mari pretul national de referinta al gigacaloriei. “Deocamdata nu e aprobat nimic. Ce pot sa va spun este ca tariful perceput de la populatie nu are nici o legatura cu tariful de referinta. La nivelul populatiei nu se discuta, cel putin deocamdata, aceasta majorare”, ne-a declarat directorul general al RADET, Virgil Ramba. El a adaugat ca aceasta solicitare a fost avizata de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati, in baza majorarii tarifelor la alte utilitati, cum ar fi apa si energia electrica. “Conform legii, ANRSC avizeaza pretul de referinta la cerinta operatorilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.