Autoritatile Berlinului au primit luni o cerere semnata de mai multi politicieni si artisti care doresc prin aceasta sa fie permisa reconstructia unei sectiuni a Zidului Berlinului. Este vorba de cea mai „trainica“ parte a Zidului, unde
Autoritatile Berlinului au primit luni o cerere semnata de mai multi politicieni si artisti care doresc prin aceasta sa fie permisa reconstructia unei sectiuni a Zidului Berlinului. Este vorba de cea mai „trainica“ parte a Zidului, unde 118 artisti din 24 de tari au realizat, in 1990, picturi murale pe o lungime de 1.300 de metri, care a devenit East Side Gallery. Aceasta este in pericol de degradare si semnatarii cererii doresc sa ramana o marturie a istoriei intunecate a orasului. Armatura de otel din interiorul zidului rugineste, iar vantul, ploaia si poluarea, la care se adauga ani de acte de vandalism, au facut unele dintre lucrari de nerecunoscut. S-au adunat aproximativ trei milioane de euro pentru a plati lucrarile de reconstructie, dar autoritatile orasului nu si-au dat inca acordul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.