In fata Prefecturii din Constanta, 60 de artisti ai Teatrului de Stat din Constanta au protestat, ieri, ca raspuns la decizia reprezentantului Guvernului in teritoriu de a ataca in Contencios administrativ hotararea de infiintare a teatrului. Artist
In fata Prefecturii din Constanta, 60 de artisti ai Teatrului de Stat din Constanta au protestat, ieri, ca raspuns la decizia reprezentantului Guvernului in teritoriu de a ataca in Contencios administrativ hotararea de infiintare a teatrului. Artistii au imbracat tricouri albe, pe care era inscriptionat: „Actor suspendat al Teatrului de Stat“ si timp de doua ore au ocupat platoul din fata Prefecturii, cerandu-si inapoi locurile de munca. Cu aproximativ trei saptamani in urma, prefectul Danut Culetu a notificat Consiliul Judetean cu privire la nelegalitatea hotararii de infiintare a Teatrului de Stat. Prefectul si-a explicat decizia prin faptul ca la aprobarea actului de infiintare a institutiei s-ar fi incalcat Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica. Mai exact, Prefectura acuza CJC ca nu poate face dovada ca a respectat prevederile referitoare la publicarea anuntului de infiintare a Teatrului de Stat pe site-ul propriu, la sediul propriu si in mass-media locale sau centrale, precum si faptul ca nu ar fi existat semnaturile comisiilor de specialitate pe actele administrative primite de la CJC.

CJC spune ca hotararile luate sunt legale


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.