Vadim Benyatov, consultantul financiar acuzat de spionaj in dosarul privatizarilor strategice, va putea parasi tara, in urma deciziei de ieri a instantei supreme. Parchetul General a criticat dur decizia instantei si a anuntat ieri seara ca va promo
Vadim Benyatov, consultantul financiar acuzat de spionaj in dosarul privatizarilor strategice, va putea parasi tara, in urma deciziei de ieri a instantei supreme. Parchetul General a criticat dur decizia instantei si a anuntat ieri seara ca va promova recurs in interesul legii.

Prelungita pana la limita maxima admisa de lege, masura interzicerii dreptului de parasire a tarii, impusa lui Vadim Don Benyatov, in dosarul privatizarilor strategice, a fost revocata ieri de instanta suprema.

Vadim Benyatov, consultantul financiar acuzat de spionaj in dosarul privatizarilor strategice, va putea parasi tara. Ieri, Instanta Suprema a confirmat decizia data cu o luna in urma de Curtea de Apel Bucuresti, decizie in urma careia lui Benyatov i-a fost ridicata interdictia de a parasi Romania. Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul formulat de reprezentantul Ministerului Public, dispunand revocarea masurii interdictiei de a parasi tara, fapt care s-a petrecut la numai o zi dupa ce procurorii l-au pus sub acuzare pe omul de afaceri azero-american si pentru savar sirea infractiunii de subminare a economiei nationale. Avocatii lui Benyatov si-au sustinut cererea privind revocarea interdictiei ce ii fusese impusa clientului lor prin aceea ca durata maxima admisa de lege in ceea ce priveste interzicerea dreptului de a parasi tara (180 de zile) a fost depasita. Un alt argument invocat de aparare a fost acela ca Vadim Benyiatov este bolnav de cancer si ca, in Romania, nu poate beneficia de medicatia si asistenta medicala de specialitate cerute de afectiunea sa. La fiecare termen, inclusiv la cel de ieri, Vadim Benyatov a declarat ca doreste foarte mult sa isi revada familia si ca va reveni in Romania de fiecare data cand va fi nevoie.

Critici dure ale DIICOT


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.