Partida dintre Lazio si Dinamo (ora 21.45, in direct pe Prima TV), contand pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor, este una cu un grad ridicat de risc. Pe fondul antipatiei italienilor manifestate fata de emigrantii nostri, aproximativ 10.
Partida dintre Lazio si Dinamo (ora 21.45, in direct pe Prima TV), contand pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor, este una cu un grad ridicat de risc. Pe fondul antipatiei italienilor manifestate fata de emigrantii nostri, aproximativ 10.000 de romani vor da piept pe „Olimpico” din Roma cu cea mai fanatica galerie din Peninsula, acuzata in dese randuri de manifestari naziste. Nici fanii alb-rosilor nu se lasa mai prejos, violentele de acum doua saptamani, de la Buzau, fiind sugestive. Mai mult, ieri, pe aeroport, inainte de plecarea spre Italia, Mitica Dragomir a simtit pe propria piele furia acestora. Pentru actionarii dinamovisti, acesta este cel mai important meci, calificarea in grupele Ligii Campionilor insemnand o infuzie de aproximativ 10.000.000 de euro.

Fanaticii suporteri ai formatiei Lazio au intrat in alerta dupa ce presa din Roma a anuntat ca mai mult de jumatate dintre biletele vandute pentru partida de azi au fost cumparate de romani. Publicatia Il Giornale inflameaza spiritele, titrand „Victorie sau moarte“, cu referire la dubla mansa cu Dinamo, afirmand ca in tribune se vor afla peste 7.000 de supor teri romani, multi rezidenti in Italia. Chiar daca oficialii clubului Lazio se asteapta ca la meci sa fie prezenti aproximativ 25.000 de spectatori, cu siguranta ca nucleul dur, Peluza Nord, se va afla la datorie. Acestia au fost acuzati in dese randuri pentru nazism, bannere cu continut rasist fiind confiscate la fiecare meci de politie. Si pentru laziali prezenta in grupele Ligii Campionilor ar insemna o gura de oxigen, echipa confruntan-du-se cu mari probleme financiare in ultimii ani. „Vrem sa obtinem o performanta mare si trebuie sa ne asiguram un avantaj linistitor inca din tur. Suntem pregatiti pentru Liga Campionilor“, a spus Delio Rossi, antrenorul lazialilor.

Presedintele Ligii i-a facut 'animale>> pe ultrasii dinamovisti
Nici fanii lui Dinamo nu pot fi acuzati ca sunt niste mielusei, facandu-se remarcati in sens negativ in repetate randuri. Pentru a nu-si iesi din mana, suporterii alb-rosii si-au repetat setul de injuraturi inca de la plecarea de pe Aeroportul Henry Coanda, Dumitru Dragomir fiind cel vizat de trivialitati. Cunoscut pentru simpatiile sale dinamoviste, presedintele LPF are o mare problema cu galeria acestei formatii, care il taxeaza cu orice ocazie. Mitica de la Liga a fost injurat ieri dimineata de aproximativ 20 de suporteri dinamovisti. „Mitica la puscarie“ a fost scandarea favorita a acestora, oficialul Ligii ceran-du-le cameramanilor sa-i filmeze pe contestatarii sai pentru ca acestia sa poata raspunde in fata legii. „Acesti derbebei se vor duce la puscarie in curand. Legea va iesi in septembrie si lor nu le convine, pentru ca vor merge la puscarie. Comportamentul lor este de animale“, a afirmat Dragomir.

Romånii sunt prost vazuti in Italia
Comunitatea romaneasca nu se bucura de o prea mare simpatie in Italia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.