O situatie a ultimelor 24 de ore in tara, realizata de Realitatea TV.

Gospodarii din mai multe localitati au fost inundate, iar DN 10 a fost blocat, in urma ruperilor de nori de aseara si din aceasta noapte. In comuna Barla, din judetul Ar
O situatie a ultimelor 24 de ore in tara, realizata de Realitatea TV.

Gospodarii din mai multe localitati au fost inundate, iar DN 10 a fost blocat, in urma ruperilor de nori de aseara si din aceasta noapte. In comuna Barla, din judetul Arges, cinci gospodarii au fost lovite de viitura. De asemenea, alte sapte case din comuna argeseana Lunca Corbului au fost afectate de ploaia torentiala care a cazut azi-noapte. Alte pagube s-au inregistrat in localitatea Susani, judetul Valcea, unde patru persoane au ramas blocate in locuinte.

Alerta in judetul Valcea! Judetul Valcea este cel mai afectat de ploile torentiale din aceasta noapte. In comuna Susani, mai multe persoane au ramas blocate din cauza apei. Aseara, reprezentantii Comitetului pentru situatii de Urgenta din judetul Valcea au plecat in zonele unde sunt posibile alunecari de teren.

Furtuna puternica in Timis. In doar cateva minute, mai multe strazi din Timisoara au fost inundate din cauza ploii torentiale. De asemenea, mai multi copaci au fost doborati de rafalele de vant. Patru autovehicule au fost avariate, iar apa a ajuns si in cateva locuinte din oras, a inundat subsolul Operei din Timisoara si al Spitalului de Pediatrie.

Circulatia pe drumurile nationale, ingreunata de furtuni si viituri. Pe DN 1, intre Alba Iulia si Sibiu, multi soferi au tras pe dreapta din cauza vizibilitatii reduse, iar DN 7A a fost blocat din cauza viiturilor de pe versanti.

Rupere de nori in Gorj. Ploile torentiale au afectat si judetul Gorj. O femeie de 78 de ani a murit inecata pe camp, dupa ce a fost luata de ape. In mai multe localitati a cazut grindina, iar un copac s-a prabusit pe DN 66, in localitatea Branesti.

Doua persoane au fost ucise de trasnete. Un tanar de 20 de ani din judetul Gorj, care se afla pe camp cu sora lui cand s-a intamplat tragedia, si un cioban din localitatea Gropeni, au murit carbonizati de traznete.

Transfagarasanul, blocat pe un sens de aluviuni. Agentii Politiei Montane impreuna cu lucratorii Sectiei Drumuri Nationale Arges au reusit sa deblocheze traficul pe un singur sens pe DN7C, pe Transfagarasan, la km 91, 97 si 98, catre Curtea de Arges, unde au avut loc alunecari de teren din cauza ploilor abundente din timpul noptii.

Copii partial izolati intr-o tabara scolara din Voronet. 35 de copii au ramas partial izolati in zona Voronet, din judetul Suceava, dupa ce viiturile au rupt un pod si au distrus un drum de acces. Alte 30 de case de vacanta au ramas si ele izolate din cauza apelor.

O viitura puternica a izolat vineri noapte localitatea Moeciu din Brasov. Drumul care leaga Moeciu de Sus cu Moeciu de Jos a fost distrus, zeci de turisti fiind blocati pe Valea Popii. 20 de pensiuni si peste 100 de case din Moeciu de Sus au ramas izolate din cauza viiturii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.