Imaginile in care copiii se joaca cu animalele este poate cea mai consacrata, nu de putine ori aceste imagini facand subiectul celor mai reusite clipuri publicitare. Relatia dintre caini si copii este una speciala, fiind caracterizata de o comun

Imaginile in care copiii se joaca cu animalele este poate cea mai consacrata, nu de putine ori aceste imagini facand subiectul celor mai reusite clipuri publicitare.

Relatia dintre caini si copii este una speciala, fiind caracterizata de o comunicare complexa, care pe noi, adultii, ne depaseste de multe ori!

Cainii percep chiar si gesturile de agresivitate din partea copiilor ca pe o joaca, asta in conditiile in care nu de putine ori am vazut copii comunicand cu caini considerati periculosi, bagandu-le mana in gura, tragandu-i de urechi, de coada sau chiar calarindu-i. Aceste gesturi, chiar daca, statistic, nu reprezinta foarte mult, prezinta un anumit grad de risc, cainii reactionand agresiv doar in momentul in care sunt marcati de frica. Acesta este motivul pentru care cainii tineri reactioneaza mai frecvent imprevizibil, pe cand cei maturi suporta cu stoicism "dragalaseniile" din partea copiilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.