In fata delegatiei lui Tokes, formata din reprezentantii formatiunilor rivale Uniunii - UCM, CNS si CNMT- liderii UDMR au fost nevoiti sa accepte principiul pluralismului, insa cele doua tabere nu au stabilit modalitatile concrete de exercitare a ace
In fata delegatiei lui Tokes, formata din reprezentantii formatiunilor rivale Uniunii - UCM, CNS si CNMT- liderii UDMR au fost nevoiti sa accepte principiul pluralismului, insa cele doua tabere nu au stabilit modalitatile concrete de exercitare a acestuia. "Nu am reusit redactarea unui text comun in privinta acestui punct, insa s-a aratat o identificare principiala: UDMR recunoaste ca exista pluralism in randul comunitatii maghiare" ne-a declarat vicepresedintele CNMT Zsolt Szilagyi. El a precizat ca formele concrete de exercitare a pluralismului, respectiv pre-alegeri sau alegeri interne in cadrul comunitatii maghiare, trebuie stabilite de comun acord pentru a nu periclita prezenta politicienilor maghiari in forurile decizionale. Atat vicepresedintele UDMR Kelemen Hunor, cat si vicele CNMT Toro Tibor au apreciat ca intalnirea a fost constructiva, cele doua parti convenind asupra necesitatii modificarii legii invatamantului, adoptarii Statutului minoritatilor, fiind atinsa problema autonomiei.
Cele doua parti au convenit sa reia negocierile vinerea viitoare, urmand sa redacteze punctele asupra carora au convenit si sa abordeze chestiunea impartirii fondurilor pentru comunitatea maghiara, dar si propunerea CNMT de infiintare a unei mese rotunde pentru organizatiile maghiare din Transilvania. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.