Intr-un sondaj realizat pe site-ul Gfk.com, care isi propune sa stabileasca indicele de incredere al populatiei din 18 tari europene in diverse profesii, rezulta ca managerii de top si jurnalistii au un punctaj mic, iar sefii companiilor au o imagin
Intr-un sondaj realizat pe site-ul Gfk.com, care isi propune sa stabileasca indicele de incredere al populatiei din 18 tari europene in diverse profesii, rezulta ca managerii de top si jurnalistii au un punctaj mic, iar sefii companiilor au o imagine pozitiva doar in Romania si Scandinavia. O treime din populatie nu are incredere in managerii corporatiilor, insa opiniile sunt impartite. Astfel, 85 la suta din germani se arata neincrezatori fata de manageri. In Olanda, 80 la suta dintre cei care au participat la sondaj i-a criticat. Ca si in cazul politicienilor, managerii sunt cel mai bine vazuti in Danemarca, unde peste jumatate din cei intervievati si-au exprimat o atitudine pozitiva fata de elitele business-ului. Scoruri la fel de mari s-au mai inregistrat doar in Suedia si Romania.

Britanicii, cei mai suspiciosi
In ambele tari, peste 50 la suta dintre participantii la sondaj au spus ca au incredere in acesti oameni. In Europa de Vest si in SUA, populatia s-a aratat un pic mai increzatoare &icir c;n jurnalisti decat in sefii companiilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.