In perioada 29-30 august 2007, la Manastirea Secu, judetul Neamt, va avea loc proclamarea solemna a canonizarii Sfantului Ierarh Varlaam Motoc al Moldovei, de la a carui trecere la Domnul se implinesc in acest an 350 de ani. Cu acest prilej, la prop
In perioada 29-30 august 2007, la Manastirea Secu, judetul Neamt, va avea loc proclamarea solemna a canonizarii Sfantului Ierarh Varlaam Motoc al Moldovei, de la a carui trecere la Domnul se implinesc in acest an 350 de ani. Cu acest prilej, la propunerea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Loctiitor de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a trecut in randul sfintilor pe Mitropolitul Varlaam, informeaza Radio Trinitas.
Mitropolitul Varlaam a fost cel care a primit moastele Sfintei Parascheva pe teritoriul Moldovei, in vremea arhipastoririi sale. In ziua de 29 august este hramul istoric al Manastirii Secu, la care vor participa mai multi membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, iar slujba de pomenire va avea loc in ziua de 30 august.
Programul proclamarii solemne a canonizarii Sfantului Ierarh Varlaam va incepe la Manastirea Neamt, pe 28 august, unde va avea loc si un colocviu cu tema “Sfantul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei - slujitor al credintei si culturii crestine”. In ziua de 29 august, la Manastirea Secu, in jurul orei 9.30, va avea loc Sfanta Liturghie cu prilejul hramului principal al Manastirii Secu - “Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul”. In jurul orei 12.00, va avea loc proclamarea solemna a canonizarii, iar dupa-amiaza, ierarhii Sfantului Sinod vor face o vizita la Manastirea Sihastria, la chiliile si mormintele cunoscutilor duhovnici ai veacului al XX-lea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.