Actiunile companiei Oil Terminal Constanta au debutat ieri la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti la cotatia de 0,975 lei, in stagnare fata de pretul de inchidere din sedinta de joi, pe fondul unei piete in scadere.
Promvarea companiei
Actiunile companiei Oil Terminal Constanta au debutat ieri la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti la cotatia de 0,975 lei, in stagnare fata de pretul de inchidere din sedinta de joi, pe fondul unei piete in scadere.
Promvarea companiei a fost marcata de o conferinta organizata la sediul BVB, la care au participat oficiali ai Bursei, ai societatii si ai casei de brokeraj Central European Investments.
Stere farmache, directorul BVB si-a exprimat multumirea vizavi de aceasta listare, spunand ca "numarul companiilor care promoveaza la prima categorie este in crestere, ceea ce inseamna ca tot mai multe companii indeplinesc conditiile necesare".
Companiile Oil Terminal Constanta si societatea Conpet Ploiesti, au fost selectate de Ministerul Economiei si Finantelor pentru a face parte din consortiul statelor participante la realizarea oleoductului paneuropean Constanta-Trieste. Costurile acestui proiect sunt estimate la aproximativ 3,5 miliarde euro.
Compania Oil Terminal Constanta mizeaza pe o crestere a profitului net cu 48% in acest an, pana la 2,31 milioane lei si pe o crestere a veniturilor totale cu 8,4 procente, pana la 132,8 milioane lei. "De joi, instalatiile de la Rafo Onesti au fost puse in functiune si prin faptul ca rafinaria este un client al Oil Terminal speram la cresterea cifrei de afaceri in urmatoarea perioada", a declarat Sorin Mufic, director pentru relatiile cu actionarii al societatii.
Compania va investi in acest an aproximativ 100 milioane euro pentru modernizarea intalatiilor, pentru relocarea unui depozit din Constanta langa depozitul din afara orasului si pentru construirea unor rezervoare mai mari in locul celor de capacitate redusa. Prin aceste investitii se urmareste cresterea capacitatii de stocare cu 35%, de la 1,7 milioane tone titei la 2,3 milioane tone.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.