Aproximativ 308.000 de taloane de sanatate distribuite prin posta, la nivelul intregii tari, in cadrul programului de evaluare a sanatatii au fost returnate . Destinatarii acestora nu au fost gasiti la domiciliu, a declarat vineri pentru NewsIn, rep
Aproximativ 308.000 de taloane de sanatate distribuite prin posta, la nivelul intregii tari, in cadrul programului de evaluare a sanatatii au fost returnate . Destinatarii acestora nu au fost gasiti la domiciliu, a declarat vineri pentru NewsIn, reprezentantul Postei Romane, Mara Popescu. Pana in prezent au fost distribuite circa patru milioane de trimiteri ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) aferente lunilor iulie si august. "Datele centralizate vineri, arata un retur de 308.000 trimiteri CNAS. Trebuie sa se tina cont de faptul ca in zilele urmatoare ar putea sa mai fie raportate si alte trimiteri care nu au ajuns la expeditor, avand in vedere ca trimiterea ramane o perioada in oficiu postal, la dispozitia destinatarului", a declarat sefa departamentului mass-media din cadrul Postei Romane, Mara Popescu. Potrivit oficialilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, scrisorile cu taloane sunt trimise numai pe adresa din buletin sau cartea de identitate, ca recomandate, iar persoanele care nu sunt gasite la domiciliu vor trebui sa mearga la posta pentru a intra in posesia lor deoarece nu pot fi ridicate decat pe baza de semnatura. "Practic dupa primirea scrisorii, cetatenii trebuie sa contacteze medicul de familie si sa stabileasca de comun acord o data pentru examenul clinic si investigatiile de laborator", a spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea.

Romanii au dreptul la noua analize gratuite in cadrul programului de evaluare a sanatatii ce a fost lansat oficial duminica, 1 iulie. Suma totala alocata acestui program este de 300 milioane de euro. Atat medici cat si lideri politici din Opozitie au sustinut ca aceste cheltuieli nu se justifica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.