Era vorba de recuperarea unor bani - 300 de mii de lei noi, pentru o lucrare executata acum doi ani, dar neachitata de Primaria sectorului 5, cea care finanteaza lucrarile in unitatile de invatamant ale sectorului. La aparitia oamenilor legii, in inc
Era vorba de recuperarea unor bani - 300 de mii de lei noi, pentru o lucrare executata acum doi ani, dar neachitata de Primaria sectorului 5, cea care finanteaza lucrarile in unitatile de invatamant ale sectorului. La aparitia oamenilor legii, in incinta liceului se aflau portarul, doua femei de serviciu, contabilul si directorul adjunct. Conducerea Colegiului, a fost ferma pe pozitii, afirmand ca nu exista o astfel de datorie. Misterul a fost deslusit abia dupa cateva ore de parlamentari. In realitate, datoria nu era a Colegiului ci a unei scoli, aflate in subordinea Colegiului si care beneficiase din partea firmei de constructii de lucrari de modernizare. Directorul Adjunct al Colegiului Lazar, Ionela Neagoe, a declarat ca unitatea de invatamant pe care o conduce nu are nici un fel de datorii neplatite, primaria Sectorului 5 achitand la zi toate lucrarile care s-au efectuat. Datoria in cauza apartinea Scolii 126, acolo unde s-au executat de fapt reparatiile. In final, Colegiul Lazar a ramas cu computerele si mobilierul, iar Primaria sectorului 5 s-a angajat sa plateasca esalonat datoriile pentru Scoala 126. Colegiul Lazar este practic un nucleu in jurul caruia graviteaza alte scoli ale Sectorului 5, de aici plecand si confuzia semnalata. In urma art. 109 din Legea Administratiei Publice Locale nr. 215/2001, reabilitarea unitatilor din invatamantul preuniversitar revine administratiilor publice locale. Astfel, primariile sunt cele care angajeaza contractele si achita contravaloarea investitiilor si reparatiilor. (M.I.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.