Chestorul Dan Valentin Fatuloiu va parasi functia de sef al IGPR, el fiind nominalizat pentru ocuparea postului de sef al Biroului Atasatului Afacerilor Interne din SUA. Fatuloiu se simte onorat de aceasta propunere.

Seful Inspectoratului
Chestorul Dan Valentin Fatuloiu va parasi functia de sef al IGPR, el fiind nominalizat pentru ocuparea postului de sef al Biroului Atasatului Afacerilor Interne din SUA. Fatuloiu se simte onorat de aceasta propunere.

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestorul Dan Valentin Fatuloiu, a fost nominalizat pentru ocuparea postului de sef al Biroului Atasatului Afacerilor Interne in Statele Unite ale Americii, informeaza Ministerul Internelor si Reformei Administrative. Aceasta functie are rang de ministru-consilier si va fi, faptic, ocupata de Fatuloiu dupa ce se vor finaliza procedurile legale. Inca sef al Politiei Romane, Fatuloiu sustine ca se simte onorat de aceasta nominalizare. In schimb, ministrul de interne, Cristian David, a precizat ca isi doreste la IGPR o conducere care sa intretina o relatie de colaborare cu cetatenii, bazata pe prietenie, si nu una bazata pe forta.

Ceea ce ministrul Cristian David a anuntat, imediat dupa preluarea portofoliului Internelor, ca va reorganiza unele unitati aflate in subordinea Aparatului Central, iata ca a inceput sa se vada. In urma cu o luna, Da vid l-a demis pe seful Directiei de Politie Rutiera, Dumitru Jianu, considerat responsabil alaturi de seful Politiei Autostrazi, de lipsa de eficienta in inlaturarea efectelor incendiilor de pe Autostrada Soarelui.

Avansat sau dat afara?
Ieri, Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) a comunicat public faptul ca chestorul Dan Valentin Fatuloiu nu va mai fi seful Politiei Romane. Asta, deoarece conducerea MIRA l-a nominalizat pentru ocuparea postului de sef al Biroului Atasatului Afacerilor Interne in SUA, functie cu rang de ministru-consilier. Aceasta veste i-a determinat pe anumiti ofiteri din MIRA sa considere ca Fatuloiu a fost, de fapt, dat afara de la conducerea IGPR. Altii, printre care se afla si Fatuloiu, considera ca seful in functie al Politiei a fost, de fapt, avansat. Postul pentru care a fost nominalizat Fatuloiu este unul special infiintat, iar seful Politiei Romane va avea mandat de doi ani, cu posibilitatea de prelungire.

Pe urmele nasului
Dan Valentin Fatuloiu a ocupat diferite functii de conducere in Politia Romana, incepand din anul 1994. Este de notorietate faptul ca nasul de cununie al actualului sef al IGPR este secretarul general al MIRA, chestorul Nicolae Berechet, ambii fiind argeseni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.