Thriller-ul de spionaj „Ultimatumul lui Bourne“ („The Bourne Ultimatum“) il readuce pe marile ecrane pe Matt Damon, cel care a interpretat rolul Jason Bourne si in primele doua parti ale seriei: „Identitatea lui Bourne&
Thriller-ul de spionaj „Ultimatumul lui Bourne“ („The Bourne Ultimatum“) il readuce pe marile ecrane pe Matt Damon, cel care a interpretat rolul Jason Bourne si in primele doua parti ale seriei: „Identitatea lui Bourne“ (2002) si „Suprematia lui Bourne“ (2004). Actiunea acestei ultime parti se petrece pe plan international: in Maroc, Spania, Marea Britanie sau Italia.

Dupa ce si-a pierdut memoria si singura femeie pe care a iubit-o, Marie, Bourne va trebui sa infrunte o noua generatie de ucigasi profesionisti, gata de orice pentru a-l elimina. Indiferent la atacurile lor, el continua sa isi caute propriul trecut. Urmeaza o intreaga serie de calatorii in incercarea de a gasi razbunare. Bourne este constient ca e superantrenat fizic si psihic, dar nu stie de cine si pentru ce. Este o arma umana, dar, in acelasi timp, a devenit tinta CIA. Programul Treadstone, top-secret, care l-a transformat pe el in superasasin nu mai exista, dar s-a nascut un altul, Blackbriar, care a creat o noua generatie de ucigasi. Filmul incepe cu un Jason Bourne ranit, din urmarirea de la Moscova (din „Suprematia lui Bourne& ldquo;), care pleaca la Paris sa-i spuna fratelui Mariei ca aceasta este moarta. Dupa ce vede in ziarul „The Guardian“ un articol despre el, scris de Simon Ross, Bourne pleaca spre Londra pentru a afla ce stie Ross si care este sursa sa. CIA este, de asemenea, pe urmele lui Ross, pentru a afla care este sursa sa in cazul „Blackbriar“. Ucigasii „fabricati“ odata cu lansarea acestui caz sunt la dispozitia Guvernului, iar pentru ei Bourne este o amenintare care valoreaza 30 milioane de dolari. Scopul lor - eliminarea definitiva a lui Jason Bourne. Pentru Bourne, ucigasii sunt singura legatura pe care o are cu trecutul sau. Jason ajunge, pe rand, in Tanger, Madrid, Londra, New York si Torino.

Bourne gaseste raspunsurile mult dorite
Alaturi de Nicky, partenera sa in proiectul Treadstone, Jason se va folosi de orice miscare si subtilitate pe care a invatat-o la scolile pe care nu si le aminteste, dar a caror invatatura i-a intrat in sange, pentru a elimina tot ceea ce l-a facut asasin.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.