Tiganii romani i-au speriat din nou pe spanioli. De data aceasta s-au stabilit in apropierea localitatii La Herrera (Albacete, La Mancha), impreuna cu cativa imigranti de alte nationalitati. Tabara de imigranti este situata de-a lungul unui apeduct
Tiganii romani i-au speriat din nou pe spanioli. De data aceasta s-au stabilit in apropierea localitatii La Herrera (Albacete, La Mancha), impreuna cu cativa imigranti de alte nationalitati. Tabara de imigranti este situata de-a lungul unui apeduct care alimenteaza cu apa potabila toata zona. Problema a devenit atat de serioasa, incat primarul a cerut ajutor de la Guvernul spaniol.

La Herrera este o mica localitate din inima Spaniei, de numai aproximativ 500 de locuitori. Imigrantii din aceasta zona sunt de patru ori mai multi. Ei au ajuns aici la jumatatea lunii iulie si s-au stabilit exact langa apeductul Tajo-Segura. Sosirea celor 2.000 de romani, asa cum ii numeste toata presa spaniola, i-a luat prin surprindere pe locuitorii din zona nu atat de mult din cauza instabilitatii sau agresivitatii lor, ci mai ales din cauza mizeriei in care traiesc.

Primarul, speriat ca ar putea fi aruncat in råu
Spaniolii ii considera pe acestia un pericol pentru apa potabila. “Nu ar fi nicio problema daca s-ar spala o persoana sau doua, dar in acest moment se spala in Tajo-Segura doua mii de persoane, hainele si toate ob iectele acestora”, a declarat primarul localitatii La Herrera, Pablo Escobar. Potrivit acestuia, din acelasi apeduct se alimenteaza cu apa si localitatea Albacete, ceea ce ar putea duce la o problema de sanatate publica daca nu se iau masuri. De aceea, primarul a cerut ajutorul Guvernului spaniol pentru a-i indeparta pe imigranti. Locuitorii sunt foarte speriati, au facut numeroase plangeri la primarie, iar autoritatile spun ca au facut tot posibilul sa mentina apa curata, dar ca este foarte greu. “Nu ma pot duce singur la un grup de 2.000 de persoane si sa le spun sa plece, pentru ca cel care va fi aruncat in apa voi fi eu. Nu am nici mijloacele si nici capacitatea pentru a rezolva aceasta problema singur.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.