Relansarea negocierilor referitoare la viitorul statut al provinciei Kosovo reprezinta, "poate, ultima ocazie pentru gasirea unei solutii negociate", intre Belgrad si Pristina, a apreciat ieri Wolfgang Ischinger, unul dintre cei trei mediatori intern
Relansarea negocierilor referitoare la viitorul statut al provinciei Kosovo reprezinta, "poate, ultima ocazie pentru gasirea unei solutii negociate", intre Belgrad si Pristina, a apreciat ieri Wolfgang Ischinger, unul dintre cei trei mediatori internationali care se ocupa de dosar, relateaza AFP. "Noi, comunitatea internationala reprezentata de troica, oferim Belgradului si Pristinei inca o ocazie, poate cea din urma, de a gasi o solutie negociata", a declarat mediatorul german. Wolfgang Ischinger s-a intalnit ieri la Londra, cu ceilalti doi membri ai troicai, americanul Frank Wisner si rusul Aleksandr Botan-Harcenko, pentru discutii preliminare inaintea intalnirilor de astazi si de maine cu oficiali sarbi si apoi cu cei din Kosovo. Troica a fost creata de Grupul de contact (SUA, Rusia, Franta, Marea Britanie, Germania si Italia), entitatea mandatata sa ajute la solutionarea problemelor generate de destramarea Iugoslaviei. "Unul dintre motivele pentru care depunem acest efort este acela ca suntem preocupati de procesul care trebuie sa duca la reglementarea chestiunii viitorului provinciei Kosovo, care are de suferit", a explicat Ischinger. Daca negocierile vor da roade, "va fi succesul lor", a adaugat el. Daca in schimb ele vor esua, "va fi esecul lor", a avertizat oficialul german. Sarcina troicai se anunta cu atat mai dificila cu cat liderii sarbi si cei ai albanezilor din Kosovo isi mentin pozitiile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.