Steaua Bucuresti o intalneste, in aceasta seara, de la ora 20.30 (in direct pe Pro TV), pe Zaglebie Lubin, in mansa secunda a turului II preliminar al Ligii Campionilor. Stelistii s-au impus in Polonia cu 1-0, astfel ca un egal ar fi suficient pentr
Steaua Bucuresti o intalneste, in aceasta seara, de la ora 20.30 (in direct pe Pro TV), pe Zaglebie Lubin, in mansa secunda a turului II preliminar al Ligii Campionilor. Stelistii s-au impus in Polonia cu 1-0, astfel ca un egal ar fi suficient pentru ca echipa lui Gheorghe Hagi sa se califice in turul III preliminar, de unde accederea in grupe pare o simpla formalitate. Asadar, pe Ghencea se joaca astazi un meci de 10 milioane de euro, pentru ca aceasta este suma minima ce va fi castigata in urma participarii in faza grupelor. Istoria si statistica o dau pe Steaua favorita. “Ros-albastrii” nu au mai pierdut acasa de sase ani in preliminariile Ligii Campionilor, in timp ce Zaglebie a inscris un singur gol in deplasare in istoria participarilor in cupele europene.

Steaua isi joaca, astazi, calificarea in grupele Ligii Campionilor. Daca elevii lui Gheorghe Hagi reusesc sa isi valorifice avantajul luat in tur in fata polonezilor de la Zaglebie Lubin, atunci ei se vor califica in ultimul tur preliminar. Adversarul din acea faza este Bate Borisov, o echipa cam de talia Unirii Urziceni. Steaua nu ar trebui sa aiba probleme cu bielorusii, astfel ca meciul decisiv pentru accederea in grupe este cel cu Zaglebie. Chiar daca au invins cu 1-0 in tur, “ros-albastrii” nu vor avea o misiune usoara. Ploaia care cade necontenit peste Bucuresti o dezavantajeaza pe Steaua, echipa mai tehnica. In schimb, terenul greu este pe placul polonezilor, care sunt mai atletici si pot miza pe mingi inalte.

Performanta recompensata regeste
Steaua a incasat 12 milioane de euro sezonul trecut dupa ce echipa a castigat cinci puncte in grupele Ligii. In acest sezon, “ros-albastrii” ar castiga minimum 10 milioane de euro, chiar daca nu ar mai strange acelasi numar de puncte. Aproape cinci milioane de euro ar veni doar datorita faptului ca echipa participa in faza grupelor. Restul banilor reprezinta veniturile din comercializarea biletelor, drepturile de televizare si publicitate. UEFA a anuntat ca, in acest an, sumele provenite de la sponsori sunt mai mari decat in sezonul 2006-2007.

Polonezii, incåntati de vremea cåinoasa de la Bucuresti
Lotul lui Zaglebie Lubin a sosit, ieri, la Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.