Iuliu Winkler a fost investit in functia de ministru al comunicatiilor. Ceremonia a fost tensionata, iar seful statului nu a respectat uzuantele. Ulterior, Basescu a primit unele firme de constructii si salubrizare, acuzate de consilierii PC de la P
Iuliu Winkler a fost investit in functia de ministru al comunicatiilor. Ceremonia a fost tensionata, iar seful statului nu a respectat uzuantele. Ulterior, Basescu a primit unele firme de constructii si salubrizare, acuzate de consilierii PC de la Primaria Capitalei ca ar fi beneficiat de contracte preferentiale.

Orgoliosul presedinte Traian Basescu s-a vazut, ieri, din nou nevoit sa actioneze impotriva vointei sale. In speta, sa semneze decretul de numire a lui Iuliu Winkler ca ministru al comunicatiilor si sa participe la ceremonia de investire a acestuia. Ceremonia s-a inscris in linia celei de la investitura Cabinetului Tariceanu II, cånd seful statului nu a respectat uzantele specifice.

Intr-o atmosfera tensionata, ieri, a avut loc ceremonia de investirea a lui Iuliu Winkler ca ministru al comunicatiilor. Seful statului a evitat sa dea mana sau sa priveasca spre membrii Cabinetului, atitudine ce a atras ironiile liberalului Ludovic Orban. Ceremonia a durat cateva minute, la eveniment fiind prezenti premierul Taricean u si majoritatea membrilor PNL si UDMR ai Cabinetului - Adrian Cioroianu, Teodor Melescanu, Ludovic Orban, Decebal Traian Remes, Adrian Iorgulescu, Laszlo Borbely, Ovidiu Silaghi si Attila Korodi. Presedintele Basescu a intrat, a salutat, dupa care Winkler a depus juramantul. Nu-i mare lucru de spus, va doresc succes si poate reusim sa nu mai ratam ce era de facut in domeniul dumneavoastra, daca ne referim la listarea la Bursa a Romtelecom, la accelerarea programelor e-guvernare si asa mai departe“, au fost singurele cuvinte pe care seful statului le-a adresat in cadrul ceremoniei. Traian Basescu a parasit apoi sala fara a da mana cu cei prezenti si fara a privi macar inspre ei.

Un Cabinet... evitat
Ceremonia s-a inscris in linia celei de la investitura Cabinetului Tariceanu II, cand seful statului nu le-a oferit noilor ministri sampanie, o premiera la Cotroceni, Traian Basescu lasandu-i singuri pe acestia imediat dupa discurs. Daca la investirea Guvernului fara PD seful statului a indeplinit protocolul, strangand macar mana noilor ministri, la ceremonia lui Winkler a lipsit pana si acest gest de politete formala, premierul si ministrii fiind lasati sa schimbe amabilitati cu consilierii prezidentiali Teodor Baconschi si Sebastian Lazaroiu. Nu ma intereseaza starea sufleteasca a presedintelui decat in masura in care isi indeplineste atributiile constitutionale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.