Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a solicitat ieri Guvernului sa inceapa negocierile cu partidele pentru stabilirea datei alegerilor europarlamentare, democratii propunand organizarea acestui scrutin la sfarsitul lunii octombrie - inceput
Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a solicitat ieri Guvernului sa inceapa negocierile cu partidele pentru stabilirea datei alegerilor europarlamentare, democratii propunand organizarea acestui scrutin la sfarsitul lunii octombrie - inceputul lunii noiembrie."Cerem Guvernului sa inceapa negocierile cu partidele politice in vederea stabilirii datei alegerilor pentru Parlamentul European", a spus Adriean Videanu, citat de Mediafax. El a spus ca Romania este singurul stat membru UE ai carui europarlamentari nu sunt alesi prin vot. Liderul democrat a adaugat ca Guvernul a amanat alegerile europene sustinand ca cetatenii nu sunt informati pe problematica europeana si nu sunt preocupati de aceste subiecte importante. "La cateva luni distanta, Guvernul nu a suflat nicio vorba despre informarea populatiei in legatura cu problematica europeana si cu institutiile europene", a completat Videanu. El a sustinut ca justificarea Executivului pentru amanarea alegerilor a fost un "neadevar", motivatia reala fiind "cea a sondajelor de opinie". Videanu a mai spus ca PD vrea ca acest scrutin sa fie organizat in "intervalul rezonabil" de la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie. El a adaugat ca, dupa ce au vazut rezultatele sondajelor de opinie, sunt unele partide care ar dori ca data alegerilor pentru PE sa fie "33 decembrie". Vor incerca sa amane sine die acest lucru", a spus el. Videanu a adaugat ca "sunt voci care spun ca, inclusiv la Bruxelles, se incearca amanarea alegerilor pentru PE odata cu alegerile locale de anul viitor". El a acceptat ideea ca populatia nu este informata pe problemele europene si a solicitat Guvernului sa inceapa, alaturi de partidele politice, o campanie de informare a cetatenilor pe aceste subiecte. "Nu putem gandi ca avem un vot in cunostinta de cauza, atat timp cat cetatenii nu vor avea posibilitatea, cel putin prin institutiile publice de mass-media, sa putem sa informam populatia", a aratat presedintele executiv al PD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.