Traficul cu tigari de contrabanda sosite din Republica Moldova sau Ucraina a inceput sa cunoasca o dezvoltare puternica in ultimele luni. Saptamana trecuta, politistii bucuresteni au facut o captura importanta de astfel de tigari, marfa fiind depozi
Traficul cu tigari de contrabanda sosite din Republica Moldova sau Ucraina a inceput sa cunoasca o dezvoltare puternica in ultimele luni. Saptamana trecuta, politistii bucuresteni au facut o captura importanta de astfel de tigari, marfa fiind depozitata chiar in piata Big Berceni din sectorul 4. Anchetatorii sustin ca au dat de capatul unui fir care ii conduce la o adevarata retea de “importatori”, transportatori, depozitari si vanzatori de astfel de tigari. Daca cele peste 300.000 de pachete descoperite in Big Berceni au fost confiscate la inceputul saptamanii trecute, sambata, politistii de frontiera satmareni au facut o captura identica. De data aceasta, tigarile erau disimulate in peretii unui automarfar ce a intrat in tara din Ucraina.

Operatiunea “tigari de contrabanda” a fost demarata pe 22 iulie de catre politistii sectiilor 14 si 15 din Bucuresti, care aveau informatii ca anumite depozite aflate in Piata Big Berceni, concesionate catre anumite firme de catre Administratia pietelor sector 4, sunt folosite ca locuri de stocare pentru tigari netimbrate sau timbrate in Republica Moldova. Impreuna c u administratia locala, politistii au descins la trei astfel de depozite, unde au desoperit 250.000 de pachete disimulate in cutii de carton sau in saci de gunoi. “Este vorba despre o retea de traficanti care foloseau aceste depozite. Ei au subinchiriat de la concesionarii de drept aceste depozite, pe care ulterior le-au impartit in mai multe anexe ferecate cu garduri din sarma si cu lacate”, au precizat surse din randul anchetatorilor.

Captura de 10 miliarde ROL
In aceasta operatiune, politistii au folosit chiar oameni sub acoperire care s-au infiltrat in randul membrilor retelei, ajutand, alaturi de persoanele desemnate sa inventarieze si sa pazeasca marfa de contrabanda, la mascarea celor 250.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.