Baschetul juvenil romanesc a fost umilit in prima faza a competitiei gazduite de "Arena Telefonica de Madrid", "tricolorii" pregatiti de Tudor Costescu inregistrand trei esecuri lamentabile in fata Spaniei (46-95), Serbiei (37-145) si Rusiei (40-63).
Baschetul juvenil romanesc a fost umilit in prima faza a competitiei gazduite de "Arena Telefonica de Madrid", "tricolorii" pregatiti de Tudor Costescu inregistrand trei esecuri lamentabile in fata Spaniei (46-95), Serbiei (37-145) si Rusiei (40-63). Din pacate, in toate cele trei intalniri, si mai ales in cea cu Serbia, in care au stabilit si un record negativ greu de imaginat, juniorii romani au fost corigenti la toate capitolele: rezistenta fizica, tehnica individuala si mentalitate. De altfel, daca la meciurile cu Spania si Serbia putem spune ca doar si-au bifat prezenta pe teren, evoluand lamentabil, in schimb, duminica, la meciul decisiv cu Rusia, "tricolorii" au jucat ceva mai bine si s-au luptat pana la final din rasputeri (n.n. - Daian a ajuns la spital cu buza rupta, Orbeanu a parasit terenul cu entorsa, iar Negut a avut pometele spart), dar lacunele uriase din bagajul de cunostinte de tehnica individuala si-au pus amprenta si pe acest rezultat. Astfel, in mod previzibil, Romania va evolua in ultima grupa valorica, impotriva Italiei, Bulgariei si Sloveniei, si va incerca sa evite retrogradarea in divizia secunda. O misiune imposibila, daca tinem cont de faptul ca driblingul, pasele ingenioase si aruncarile de la distanta par a fi necunoscute pentru jucatorii nostri, care in mod normal ar fi trebuit sa bata la portile afirmarii interne si internationale, asa cum o fac colegii lor de generatie curtati de echipe celebre din campionatele Spaniei, Italiei, Greciei, Serbiei, Lituaniei sau Rusiei. Dar vina nu le apartine decat intr-o mica masura, responsabili pentru aceste esecuri fiind antrenorii lotului si, nu in ultimul rand, toti tehnicienii cluburilor de juniori din tara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.