Cristi Borcea vrea sa transforme un WC public din parcul Herastrau in hotel de lux. Stabilimentul este situat chiar långa gardul parcului, cu iesire la bulevardul Aviatorilor, peste drum de zona Bordei. Ar mai fi nevoie insa de defrisari in zo
Cristi Borcea vrea sa transforme un WC public din parcul Herastrau in hotel de lux. Stabilimentul este situat chiar långa gardul parcului, cu iesire la bulevardul Aviatorilor, peste drum de zona Bordei. Ar mai fi nevoie insa de defrisari in zona pentru a se apuca de constructie. Borcea a preluat afacerea „la cheie“ de la o deputata PSD, aflata in spatele firmei „Total Forest Grup“ SRL. Aceasta societate are ca actionari pe hårtie un cetatean chinez si unul ucrainean. Borcea a mai pus måna pe alte doua WC-uri publice, bine cotate imobiliar, devenind astfel regele WC-urilor publice din Capitala

La societatea „Total Development“ SRL, Borcea este asociat in afacerea cu WC-urile cu sotia sa si cu o familie de sårbi foarte apropiata clubului Dinamo. Barbatii detin fiecare cåte 26,67 la suta din actiuni, in timp ce doamnele au doar 23,33 la suta. Firma are declarat sediul fix in parcul Herastrau, un capital social de 300 de lei si principal obiect de activitate: „restaurante“.
Incunostiintat telefonic, prin secretara, asupra motivului pentru care il tot sunam, Crist i Borcea a preferat sa intre in „silenzio stampa“

In Primaria Capitalei se vorbeste cu måna la gura despre regele
WC-urilor, Cristi Borcea, si tunurile imobiliare ale acestuia. Afacerile cu toalete publice nu miros bine, reglementarile in domeniu nefiind foarte clare. Påna acum, WC-urile publice din Bucuresti s-au transformat in baruri, consignatii si, mai nou, in restaurante sau hoteluri de lux. La ora actuala, in Capitala primaria mai are doar trei toalete publice functionale, alte trei fiind in reparatii de cåtiva ani Directorul executiv al clubului Dinamo vrea sa scoata bani grei din afaceri cu WC-uri publice. Borcea a cumparat de curånd, de la o deputata PSD, o buda din Herastrau, pe care vrea sa o transforme in hotel de cinci stele. Familia Borcea mai detine doua toalete publice, fiind astfel campioana pe Capitala la afaceri cu WC-uri. Banii scosi din afaceri imobiliare cu WC-uri au, insa, miros, situatia fostelor toalete publice nefiind clar reglementata in acest moment.

Baietii destepti scot bani pana si din WC-urile publice. Acestea au fost inhatate pe mai nimic si au fost reamenajate in localuri, magazine, reprezentante auto sau, mai nou, hoteluri. Doar doua sau trei bude publice mai functioneaza inca in Capitala. Una dintre toaletele care supravietuieste pana astazi va deveni, in curand, hotel de lux. Este vorba de WC-ul din Parcul Herastrau, localizat in zona bulevardului Aviatorilor. Afacerea a apartinut firmei „Total Forest“ SRL, cu doi asociati, un cetatean chinez si unul din Ucraina, avand in spate o deputata PSD. Ulterior, proiectul a fost predat „la cheie“ societatii „Total Development“ SRL, firma ce are patru asociati: Cristi Borcea, directorul executiv de la Dinamo, sotia acestuia si doi cetateni sarbi, tot sot si sotie, cu domiciliul in Blocul Perla, aproape de Dinamo. Firma are sediul declarat chiar in Parcul Herastrau, un capital social de 300 de lei si ca principal obiect de activitate „restaurante“.

Defrisari pentru noua constructie
WC-ul din Herastrau i-a adus noroc lui Borcea si se va transforma in scurt timp intr-un hotel de cinci stele. In acest scop, sunt necesare defrisari in jurul constructiei, care vor afecta si asa mult prea vaduvitul spatiu verde al capitalei. Desi afacerile de acest gen cam put, Borcea se pare ca a facut o pasiune subita pentru investitiile in WC-uri. Firma sa a ajuns deja sa detina trei dintre fostele bude publice ale Capitalei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.