Cu incepere de anul viitor, traficul in Capitala va fi gestionat printr-un centru de comanda.

Urmarirea prin satelit a masinilor de interventie ale Salvarii, Pompierilor, Politiei, astfel incat sa li se asigure 'unda verde

Cu incepere de anul viitor, traficul in Capitala va fi gestionat printr-un centru de comanda.

Urmarirea prin satelit a masinilor de interventie ale Salvarii, Pompierilor, Politiei, astfel incat sa li se asigure 'unda verde' catre zona de interventie, precum si semafoare inteligente, ce vor debloca electronic intersectiile aglomerate, sunt cateva dintre caracteristicile noului sistem de management al traficului.

''Odata cu reabilitarea structurii, sistemul de management al traficului introduce trei sisteme de prioritate. Primul nivel de prioritate il reprezinta Salvarea, Pompierii, Politia si celelalte autoritati ale statului care au facilitatea de interventie rapida, conform prevederilor legale. Printr-un sistem GPS se va da unda verde traseului pe care il va avea de parcurs Salvarea sau masina de Pompieri sau Politie astfel incat sa nu mai avem incidente neplacute'', a precizat, duminica, intr-o conferinta de presa, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.