MÃ…SURI. Greenpeace a depus la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile o scrisoare deschisa semnata de 46 de organizatii si de producatori care resping cultivarea organismelor modificate genetic (OMG) si utilizarea acestora in alimente.
MÃ…SURI. Greenpeace a depus la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile o scrisoare deschisa semnata de 46 de organizatii si de producatori care resping cultivarea organismelor modificate genetic (OMG) si utilizarea acestora in alimente. Semnatarii au cerut conducerii MMDD sa interzica imediat importul si cultivarea OMG in Romania. Cu aceeasi ocazie a fost depusa la autoritatea de mediu si opinia legala privind restrictiile sau interdictiile referitoare la cultivarea si utilizarea organismelor modificate genetic conform dreptului CE, realizata de Thijs F.M. Etty pentru Institutul pentru Studii de Mediu. (N.C.)


NOCIV. Acidul folic este un adaos care face mai mult rau decat bine, spune un grup de cercetatori intr-un studiu aparut in Nutrition Review. Young-In Kim si Noel Solomons, cei doi oameni de stiinta, au subliniat faptul ca in SUA si Canada, unde s-a introdus fortifierea universala a fainurilor cu acid folic, incidenta cancerului de colon a crescut dramatic. Studiul acesta vine la scurt timp dupa ce o alta echipa de cercetatori de la Institutul de Cercetari Alimentare din Marea Britanie a aratat ca un consum frecvent de acid folic duce la aparitia leucemiei, artritei, cancerului de colon si a sarcinilor ecopice la persoanele care au deja probleme de sanatate. Cercetatorii spera ca aceste noi studii sa faca guvernele tarilor care doresc fortifierea universala a fainurilor cu acid folic sa se gandeasca mai bine la efectele acestei masuri. (C.C.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.