Operatorul national de transport al gazelor naturale, Transgaz Medias, vrea sa achizitioneze, in cadrul unei licitatii deschise, lucrari de executie si instalare a unei conducte de transport al gazelor naturale pe traseul Negru Voda - Techirghiol, co
Operatorul national de transport al gazelor naturale, Transgaz Medias, vrea sa achizitioneze, in cadrul unei licitatii deschise, lucrari de executie si instalare a unei conducte de transport al gazelor naturale pe traseul Negru Voda - Techirghiol, contract estimat la 31,53 milioane lei (9,9 milioane euro).
Firmele interesate pot depune oferte in 10 septembrie, iar contractul urmeaza sa fie acordat firmei care propune cel mai mic pret, se arata in anuntul de organizare a licitatiei, citat de Mediafax. Investitia va fi acoperita din fondurile proprii ale companiei, iar durata de executie a lucrarilor va fi de 10 luni de la data in care va fi atribuit contractul.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat, la sfarsitul lunii iulie, ca programul de investitii la Transgaz, companie detinuta de stat, se ridica, in acest an, la suma de 188 milioane lei. Facand referire la conducta Negru Voda - Techirghiol, ministrul a precizat ca aceasta va fi extinsa pana la Agigea si va asigura aprovizionarea cu gaz metan a litoralului. De asemenea, Varujan Vosganian a aratat ca programul investitional din anul 2008 al companiei va fi cel putin egal cu cel de anul acesta si ca Transgaz ar mai putea beneficia de 50-60 milioane euro prin listarea la Bursa. Ministrul a declarat ca va prezenta in curand Guvernului o nota privind strategia externa a Transgaz si a producatorului de gaze naturale Romgaz Medias, companie de asemenea detinuta de stat, acestea urmand sa se implice in proiecte economice si investitionale din sud-estul Europei, precum si Africa de Nord. Transgaz este operatorul tehnic al sistemului national de transport de gaze naturale si raspunde de functionarea acestuia in conditii de calitate, siguranta, eficienta economica si siguranta, eficienta economica si protectie a mediului inconjurator.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.