Sorti diferiti pentru UEFA Champions League: daca vor trece de Zaglebie, ros-albastrii vor juca pentru un loc in grupe cu invingatoarea "dublei" dintre Bate Borisov (Belarus) si Hafnarfjordur (Islanda), in timp ce Dinamo va fi nevoita sa o elimine pe
Sorti diferiti pentru UEFA Champions League: daca vor trece de Zaglebie, ros-albastrii vor juca pentru un loc in grupe cu invingatoarea "dublei" dintre Bate Borisov (Belarus) si Hafnarfjordur (Islanda), in timp ce Dinamo va fi nevoita sa o elimine pe Lazio pentru a evolua, pentru prima oara, in cea mai importanta competitie intercluburi a lumii. Pentru Cupa UEFA, unde Rapid este deja in turul I, CFR va intalni pe Anorthosis Famagusta (Cipru), iar Otelul pe Lokomotiv Sofia (Bulgaria).
Gigi: "Suntem in grupe"
Primul meci din ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor extras ieri la Nyon a rispit emotiile pentru gruparea din Ghencea: daca o elimina pe Zaglebie (1-0 in tur, la Lubin), Steaua va juca "barajul" pentru grupe cu Bate Borisov sau Hafnarfjordur (cel mai probabil cu campioana din Belarus, invingatoare cu 3-1 in prima mansa din turul II preliminar chiar in Islanda). "Este bine, turul trei preliminar este accesibil doar pentru Steaua. Sa nu uitam insa ca vom avea un meci greu miercuri cu Zaglebie. Daca am avut noroc? Steaua este cap de serie pentru ca a adunat atatia ani puncte. Steaua este favorita. Nu se putea mai bine", a spus Adrian Ilie, managerul sportiv al Stelei. Finantatorul Gigi Becali a fost si el categoric. "Sunt foarte multumit. Nu e nici o problema, sunt doua echipe de eliminat. Suntem practic in grupe, n-am nici o emotie in privinta calificarii. Obiectivul e depasirea fazei grupelor, depinde insa cu ce echipe vom cadea", a spus Gigi Becali, care a anuntat deja ca stelistii vor castiga cate 150.000 de dolari daca se califica in grupe. Boss-ul din Ghencea a mai spus ca, pentru grupe, Steaua i-ar putea legitima pe Dady (Belenenses) si Camus (Charleroi). Capitanul echipei, Mirel Radoi, a declarat pe site-ul oficial al clubului ca Steaua a avut noroc la tragerea la sorti. "Am evitat echipele puternice, dar nu trebuie sa ne culcam pe o ureche pentru ca fotbalul international a ajuns la un nivel in care nu mai exista echipe mari si echipe mici, insa eu sper ca Steaua sa mearga din nou in grupe", a spus Radoi. Altfel, aflat la Constanta, pentru meciul de aseara cu FC Farul, Gica Hagi, antrenorul "militarilor", a spus ca Steaua este favorita la accederea in grupele Ligii Campionilor.
Turcu: "10-15% sanse"
"Cainii rosii" n-au insa motive de bucurie dupa tragerea de ieri, urmand sa joace cu Lazio. Dinamo a reusit sa evite adversari de top, gen Liverpool, Arsenal, Valencia si Sevilla, dar i-a "ratat" si pe cei accesibili, cum ar fi Glasgow Rangers, Levski Sofia, Anderlecht si Besiktas. Actionarul dinamovist Vasile Turcu a declarat ca echipa antrenata de Rednic are doar 10-15 la suta sanse. "Ne-am nascut fara noroc. De 60 de ani de cand s-a infiintat Dinamo, niciodata nu am avut noroc. Dar eu zic ca trebuie sa ne concentram, pentru ca de multe ori buturuga mica rastoarna carul mare. In fata lui Lazio nu putem sa plecam cu sanse egale. Noi plecam cu un 10-15 % in aceasta confruntare. Dar eu sunt mai optimist de felul meu si sper sa facem o surpriza chiar daca va fi foarte greu", a spus Turcu. "Avem si avantaje. Lazio nu a inceput campionatul, a transferat multi jucatori si sufera la capitolul omogenitate. Sigur, ei au prima sansa, dar nu este o echipa de speriat", a spus Rednic, care a adaugat ca Moti si Maragaritescu, accidentati, ar putea rata meciurile cu Lazio! "Sunt optimist. Trebuie sa credem pana la capat in sansa noastra. Am muncit foarte mult in ultimul an si vom lupta pentru calificare pana in ultimul minut. Lazio este un adversar valoros, o echipa puternica, dar pornim de la egal la egal. Nu trebuie sa avem teama!", a declarat Lobont.
Andone si Grigoras - multumiti
Petre Grigoras considera ca Otelul si Lokomotiv Sofia pornesc cu sanse egale in dubla mansa din turul II preliminar al Cupei UEFA. "Nu-i cunosc decat numele. Nu am alte informatii despre aceasta echipa, dar cu siguranta Zivko Jelev (n.r. - jucator bulgar al Otelului) ii cunoaste mai bine, ca echipa, ca nume, ca tara. Eu zic ca pornim cu sanse egale, 50 la suta ei, 50 noi.
O sa avem timp suficient sa aflam mai mult informatii despre ei pana la meciul tur. A fost o tragere normala, care ne-a adus un adversar cu care ne putem lupta de la egal la egal", a spus Grigoras. La randul sau, Ioan Andone, antrenorul lui CFR, a spus ca ardelenii au prima sansa de calificare in fata lui Anorthosis. "Cunosc echipa, doar am antrenat in Cipru! Sigur, au ceva nume, sunt antrenati de Ketbaia, dar CFR este peste Anorthosis ca valoare.
Teoretic, este o tragere buna pentru noi, dar nici un adversar de pe lista nu ne-ar fi facut probleme. Totusi, trebuie sa fim atenti pentru a evita orice surpriza", a spus Andone. (MIG)
UEFA CHAMPIONS LEAGUE
- turul III preliminar (14/15 august - tur, 28/29 august - retur)
SS LAZIO ROMA - FC DINAMO BUCURESTI
FC BATE BORISOV sau - FC STEAUA BUCURESTI
FH HAFNARFJORDUR sau ZAGLEBIE LUBIN
* turul II preliminar, prima mansa
Zaglebie - Steaua 0-1
Hafnarfjordur - Bate 1-3
- mansa a doua se joaca pe 8 august
CUPA UEFA
- tur II preliminar (16 august - tur, 30 august - retur)
FC OTELUL GALATI - PFC LOKOMOTIV SOFIA
CFR 1907 CLUJ - ANORTHOSIS FAMAGUSTA
- FC RAPID BUCURESTI intra direct in turul I


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.