Licitatia pentru selectarea firmei care va tipari rovinietele pentru 2007 va fi reluata in aceasta luna. Decizia apartine Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), dupa ce una dintre firmele inscrise pentru licitatia din luna mai a
Licitatia pentru selectarea firmei care va tipari rovinietele pentru 2007 va fi reluata in aceasta luna. Decizia apartine Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), dupa ce una dintre firmele inscrise pentru licitatia din luna mai a depus o reclamatie.
Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), CNSC a decis anularea procedurilor de desfasurare a primei licitatii pentru achizitia de roviniete. Refacerea documentatiei si avizarea de catre Ministerul Transporturilor se vor face in termen de o saptamana de la solutionarea contestatiei de catre CNSC, estimandu-se data de 9 august ca termen pentru finalizarea acestei etape. De asemenea, dupa 12 august va fi publicat anuntul de participare la licitatie, iar ofertele vor fi deschise pe 3 octombrie. Pe 5 noiembrie va fi anuntat castigatorul, celelalte firme care se vor inscrie avand termen 15 zile pentru depunerea eventualelor contestatii. Compania estimeaza ca livrarea primei transe de roviniete se va face pe 5 noiembrie.
La inceputul acestei saptamani, conducerea CNADNR a decis sa puna capat crizei de roviniete de pe piata prin prelungirea contractului cu firma care a asigurat, in 2006, distributia acestora. Astfel, SC Tipoholding SA a primit unda verde pentru tiparirea a 1,5 milioane roviniete, in valoare de 900.000 lei. Contractul cu Tipoholding a fost semnat pe 24 august 2006 si are o valabilitate de 12 luni. Cantitatea de roviniete va acoperi consumul pana la data estimata pentru livrarea primei transe de catre castigatorul licitatiei deschise care va avea loc in aceasta luna.
Deoarece, in perioada mai-iunie 2007, s-a inregistrat o crestere a consumului de roviniete cu peste 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut, stocurile existente la nivelul CNADNR pentru trimestrul II au fost afectate. Oficialii companiei spun ca acest lucru nu ar fi ridicat probleme daca s-ar fi derulat procedura de achizitie pentru rovinietele-ecuson.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.