Allianz Ţiriac a subscris, in semestrul I din 2007, prime brute de 189 milioane euro, in crestere cu 23,5% fata de intervalul similar din 2006, datorita segmentului asigurarilor generale.
Astfel, potrivit datelor financiare preliminare publica
Allianz Ţiriac a subscris, in semestrul I din 2007, prime brute de 189 milioane euro, in crestere cu 23,5% fata de intervalul similar din 2006, datorita segmentului asigurarilor generale.
Astfel, potrivit datelor financiare preliminare publicate, ieri, de grupul german Allianz, preluate de Mediafax, compania a inregistrat prime de 173 milioane euro pentru politele de asigurari generale in primele sase luni, in urcare cu
25,4%, profitul operational (EBITDA) pentru acest segment de activitate fiind in stagnare la 4 milioane de euro.
Activitatea din al doilea trimestru a fost determinanta pentru profitul pe 6 luni, deoarece compania a obtinut un castig operational de 5 milioane euro, comparativ cu un milion de euro in perioada ianuarie-martie 2006.
De asemenea, in al doilea trimestru, primele brute subscrise de companie din activitatea de asigurari generale au fost de 83 milioane euro, cu 23,9% mai mult decat in perioada similara din 2006.
In ceea ce priveste asigurarile de viata, compania a subscris in semestrul I prime brute de 16 milioane euro, in urcare cu un milion de euro, dar a inregistrat pierderi operationale de un milion de euro, fata de castigul inregistrat in 2006. In al doilea trimestru, activitatea de asigurari de viata a generat prime brute subscrise de 7 milioane euro, cu 2 milioane euro mai mult decat in trimestrul corespunzator din anul anterior, iar firma, din punct de vedere operational, s-a mentinut la pragul minim de rentabilitate, cu un castig zero.
Dominatia Allianz Ţiriac a inceput in anul 2002, cand a depasit Asirom in privinta veniturilor din subscrieri. Compania a detinut anul trecut o cota de piata de 19,5%.
Pe de alta parte, grupul german Allianz, cel mai mare asigurator din Europa, de care apartine filiala din Romania, a avut o crestere a profitului operational de 18% in trimestrul al doilea, la 3,288 miliarde euro, peste estimarile analistilor, de 2,991 miliarde euro, transmite Reuters, preluata de Mediafax.
Imbunatatirea profitabilitatii a fost determinata de rezultatele bune obtinute in domeniul asigurarilor de viata, precum si de activitatile bancare.
Directorul general al grupului, Michael Diekmann, a precizat ca Allianz anticipeaza pentru acest an un profit net de circa 8 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.