Muzicianul A.G. Weinberger intentioneaza sa stabileasca un record Guiness Book, in cadrul unui proiect care se va desfasura in primavara anului viitor si care vizeaza strangerea celui mai mare numar de chitaristi care canta aceeasi piesa simultan.
"Blues-ul este un simbol al demnitatii individuale si al ridicarii sociale, consider muzica un vehicul ideal pentru transferarea acestor valori catre tineri. In Romania este nevoie de un anume spirit care sa trezeasca in noi mandria ca apartinem acestui popor. Este important ca toti cei prezenti la festival sa simta energia acestuia. Nu conteaza daca stii sa canti la chitara foarte bine sau daca doar ai invatat de curand acordurile melodiei, important este sa fii acolo si sa iti deschizi inima si simturile", a declarat A.G. Weinberger.
Locatia evenimentului va fi stabilita in aceasta toamna, manifestarea urmand sa aiba loc in afara Bucurestiului.
Melodia care va fi interpretata nu a fost inca stabilita, insa va apartine repertoriului clasic de rock sau blues si va avea acorduri simple, astfel incat oricine sa le poata invata usor. Titlul piesei va facut public cu mult inaintea evenimentului, pentru ca participantii sa aiba timp sa repete.
In perioada urmatoare, organizatorii vor incepe o campanie in mas-media in care vor fi prezntate detaliile legate de participare.
Evenimentul este organizat de BlueSylvania, fundatia lui A.G. Weinberger, si de Starlink Media Group, parte a retelei internationale Publicis.