Cel mai mare producator siderurgic din lume, Arcelor Mittal, a inregistrat in trimestrul al doilea un profit inainte de impozitare, dobanzi, deprecieri si amortizari (EBITDA) de 5,326 miliarde dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax. Profitul a
Cel mai mare producator siderurgic din lume, Arcelor Mittal, a inregistrat in trimestrul al doilea un profit inainte de impozitare, dobanzi, deprecieri si amortizari (EBITDA) de 5,326 miliarde dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax. Profitul a crescut cu 52% fata de rezultatul pro-forma aferent perioadei similare din 2006 si a depasit media estimarilor a opt analisti intervievati de Reuters, de 4,65 miliarde de dolari. Cererea puternica pentru produsele grupului, majorarea preturilor de vanzare, precum si realizarea sinergiilor anticipate pentru preluarea companiei europene Arcelor de catre Mittal au fost cauzele cresterii profitului. Pana la 30 iunie, grupul a obtinut sinergii in valoare de 973 milioane de dolari, peste obiectivul de 830 milioane de dolari. Arcelor Mittal estimeaza ca economiile totale rezultate in urma fuziunii vor depasi, pana la sfarsitul anului 2008, tinta de 1,6 miliarde de dolari.Profitul net a urcat cu 50% in perioada aprilie - iunie, la 2,723 miliarde de dolari, pe fondul cresterii vanzarilor cu peste 20%, la 27,223 miliarde de dolari. Specialistii au anticipat, in medie, un profit net de 2,4 miliarde de dolari, la vanzari de 25,89 miliarde de dolari.Pentru trimestrul al treilea, compania are ca obiectiv un profit EBITDA de 4,7 - 4,9 miliarde de dolari si anticipeaza "un sfarsit puternic al anului". Grupul vrea sa finalizeze aspectele legale ale fuziunii pana la sfarsitul acestui an, aratand ca procesul de integrare a activitatilor fostelor companii concurente a inregistrat progrese importante. Arcelor Mittal ofera opt actiuni ale grupului pentru fiecare sapte titluri ale Arcelor, comparativ cu o propunere de 11 actiuni Arcelor Mittal la fiecare sapte titluri Arcelor, acceptata anul trecut de restul investitorilor. Mittal detine in Romania combinatele siderurgice Mittal Steel Roman, Mittal Steel Galati, Mittal Steel Iasi si Mittal Steel Hunedoara, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.