Fratele lui Hayssam, Mahmoud Omar, a fost invinuit de procurori pentru inlesnirea fugii din Romania a sirianului acuzat de rapirea jurnalistilor romani. Alaturi de Mahmoud Omar, mai sunt invinuiti Moustafa Tartoussi (agentul navei IMAN T) si Omar Mo
Fratele lui Hayssam, Mahmoud Omar, a fost invinuit de procurori pentru inlesnirea fugii din Romania a sirianului acuzat de rapirea jurnalistilor romani. Alaturi de Mahmoud Omar, mai sunt invinuiti Moustafa Tartoussi (agentul navei IMAN T) si Omar Mouchkles.

Dupa un an de zile de balbe incalificabile ale procurorului Ciprian Nastasiu, in dosarul fugii lui Omar Hayssam, care a fost dat unui al patrulea anchetator DIICOT spre instrumentare, incepe sa se faca lumina. Omar Mahmoud este a treia persoana care a fost pusa sub acuzare in cursul zilei de ieri, aducandu-i-se la cunostinta invinuirea de a fi inlesnit iesirea din tara a lui Omar Hayssam, persoana acuzata la randul sau de acte de terorism.
Iata cum fuga sirianului Hayssam este conturata, la aceasta ora, prin existenta unui coautorat intre Omar Mahmoud, Moustafa Tartoussi (agentul navei IMAN T) si Omar Mouchkles, care au facut jocurile pentru disparitia lui Hayssam in strainatate. Ceea ce mira este faptul ca, pana acum, nici un reprezentant al vreunei autoritati care s-a ocupat de monitorizarea lui Omar Hayssam nu a fost pus sub invinuire. Sincopele di n acest dosar par a fi existat tocmai din cauza acestor musamalizari de responsabilitati din partea serviciilor secrete. „Gardianul“ va ofera azi noi informatii legate de modul de lucru al acestui „triumvirat“ de coautori, aspectele facand parte din ceea ce numim „carnea“ anchetei.DIICOT confirma „Gardianul“: Hayssam a plecat in noaptea de 29-30 iunie.

Procurorii DIICOT au retinut in sarcina lui Omar Mahmoud ca „acesta a planificat si inlesnit, impreuna cu Moustafa Tartoussi si Omar Mouchkles, in perioada 23.06.2006 - 30.06.2006, iesirea frauduloasa din Romania a lui Omar Hayssam, desi cunostea faptul ca acesta a fost trimis in judecata pentru savarsirea unor acte de terorism, prin organizarea si finantarea operatiunii de rapire a celor trei jurnalisti romani din Irak“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.