Un fost agent de paza a sustinut in fata anchetatorilor care se ocupa de cazul „Ralph“ cum a fost invatat de jurnalistul Luis Lazarus, de la OTV, sa declare ca, in ziua mortii lui Bogdan Costache, a vazut-o pe profesoara acestuia, Corina
Un fost agent de paza a sustinut in fata anchetatorilor care se ocupa de cazul „Ralph“ cum a fost invatat de jurnalistul Luis Lazarus, de la OTV, sa declare ca, in ziua mortii lui Bogdan Costache, a vazut-o pe profesoara acestuia, Corina Vasile, alaturi de sotul ei, intrand si iesind din bloc. Dupa ce a fost dat afara din firma, pentru ca mintise pe post, „martorul“ Florin Vranceanu s-a hotarat sa declare anchetatorilor ca Luis Lazarus l-a momit cu bani, pe care, in final, nu i-a mai dat, pentru a relata o poveste in defavoarea sotilor Vasile, astfel incat sa rezulte ca acestia sunt direct implicati in moartea tanarului amant.

In declaratia oficiala, Vranceanu spune cum au stat in realitate lucrurile: nu se afla in misiune, ci se ducea sa repare o instalatie sanitara, nu i-a vazut pe sotii Vasile, ci doua persoane oarecare.

Luis Lazarus ne-a spus ca toate astea sunt „vrajeli“, „aberatii“.

Cazul profesoarei Corina Vasile versus Bogdan Costache, poreclit Ralph, tanarul care a cazut, in urma cu doua luni, de la balconul garsonierei profesoarei de limba rom&ac irc;na, a facut o valva extraordinara. Cazul a fost dezbatut pana la epuizare de postul OTV, artizanul acestor anchete parajudiciare menite sa demonstreze, cu orice pret, ca acolo a avut loc o crima fiind jurnalistul Luis Lazarus. Timp de multe saptamani, serialul „Ralph“ de pe OTV a angrenat o intreaga masinarie, multi martori care mai de care mai putin credibili facandu-si debutul mediatic pe postul lui Dan Diaconescu. „Gardianul“ a intrat in posesia unei informatii-soc care arunca in aer intreaga ancheta facuta de Luis Lazarus in cazul tanarului Bogdan Costache. Este vorba despre marturia televizata obtinuta de jurnalist, marturie facuta de un fost angajat al firmei de paza BGS, care sustinea ca, in ziua si la ora la care Bogdan a cazut de la fereastra profesoarei, a vazut-o pe Corina intrand in scara blocului impreuna cu sotul ei, Dragos Vasile. Acelasi martor declara astazi in fata anchetatorilor ca a fost pus chiar de catre Luis Lazarus sa declare aceste lucruri, in schimbul unei sume de bani.

Goana dupa senzational, de care dau dovada unii dintre colegii nostri de breasla, nu mai are nici o limita, ajungandu-se pana la falsficarea adevarului. Deontologia este aruncata la cosul de gunoi, iar singura lege care guverneaza activitatea acestor jurnalisti ramane audienta. Cu orice pret. Ati ghicit, probabil, ca este vorba despre postul OTV, respectiv de emisiunea moderata de Dan Diaconescu si coordonata in ultima vreme de jurnalistul Luis Lazarus.

Cel mai dezbatut subiect
Cel mai dezbatut subiect la OTV din ultima vreme este cazul profesoarei de limba romana Corina Vasile. Femeie maritata, aceasta a avut o relatie secreta cu un fost elev, Bogdan Costache, relatie care a durat aproape un an de zile si care s-a incheiat tragic. Tanarul Bogdan, poreclit de prieteni „Ralph“, a murit pe data de 24 mai 2007, cu doar cateva saptamani inainte sa implineasca varsta de 20 de ani. El a cazut de la balconul garsonierei profesoarei Corina Vasile, situat la etajul opt al unui bloc din apropierea Podului Grant, la cateva minute dupa ce a intrat in locuinta respectiva. Aproape toata Romania cunoaste amanuntele acestei tragedii, atat cu privire la relatia tensionata dintre elev si profesoara sa, cat si cu privire la ancheta Parchetului in acest dosar. Aceste amanunte au fost prezentate ostentativ de Luis Lazarus, in emisiunea „Dan Diaconescu Direct“ de la OTV, in incercarea de a combate sistematic concluziile oficiale ale anchetatorilor de la Politia Capitalei si de la Parchetul de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti, concluzii care conduc la ipoteza sinuciderii.

Metode neortodoxe
Cum insa sinuciderea nu este o concluzie care sa aduca audienta mult dorita de conducerea televiziunii de apartament, dosarul a fost luat cu strasnicie in maini de jurnalistul Luis Lazarus. Au urmat saptamani de isterie privind dedesubturile acestui caz banal, dezvaluiri care au condus chiar la intrarea in direct, cu permisiunea lui Dan Diaconescu, a tot felul de persoane mai mult sau mai putin anonime, care sa declare vrute si nevrute in legatura cu acest caz, lucruri reale sau fantezii. Aceasta isterie a cuprins, practic, intreaga Romanie. Luis Lazarus a convins, efectiv, familia tanarului decedat ca de moartea fiului lor este vinovata Corina Vasile si sotul acesteia, Dragos. Dupa ce a patruns in computerul elevului, Lazarus a insusit, pentru marirea audientei OTV, mai multe inscrisuri si fotografii reprezentand viata privata a lui Bogdan si a Corinei. Aceste documente au fost prezentate isteric la OTV. Lucrurile nu s-au oprit insa aici. Prin metode specifice, acelasi Luis Lazarus, dand dovada de o adevarata maiestrie, a pus mana atat pe caseta filmata cu ocazia cercetarii la fata locului de catre anchetatori, cat si pe fotografiile judiciare ce constituie obiectul dosarului. In paranteza fie spus, aceste documente au un caracter special, mai ales in situatia in care procurorul care instrumenteaza aceasta cauza nu a dat inca o solutie. Acest fapt a dus la inlocuirea unor procurori si la tensiuni majore in randul anchetatorilor. Chiar si asa, deznodamantul anchetei nu a fost acela dorit de Luis Lazarus si OTV. Scopul acestora pare a fi incriminarea profesoarei Corina Vasile si a sotului acesteia, Dragos. Anchetele OTV vor sa acrediteze cu orice chip ca Bogdan Costache nu s-a sinucis, ci ca a fost asasinat, fiind aruncat de la balconul profesoarei. Ar fi fost de acceptat pentru Lazarus & OTV chiar si un verdict de „inlesnire la sinucidere“, infractiune de care s-ar face vinovata Corina Vasile.

Momit cu bani si lasat fara
Pentru a da greutate, in ochii telespectatorilor, acestei ipoteze de lucru, Lazarus nu s-a dat inlaturi in a audia mai multe persoane care au declarat ca Bogdan a fost aruncat sau din declaratiile carora a reiesit fie ca profesoara Corina se afla la domiciliu impreuna cu un barbat necunoscut, fie ca, la data si ora mortii elevului, sotul Corinei Vasile se afla in garsoniera. Daca aceste declaratii ar fi constituit initiativa proprie a celor care le-au facut, nu ar fi nicio problema. Traim intr-o tara libera, in care fiecare este liber sa declare ceea ce vrea, insa cu asumarea eventualelor consecinte. Numai ca ziarul nostru a intrat in posesia unei informatii, verificate, care arata ca jurnalistul Luis Lazarus a incercat sa influenteze unii din acesti martori pentru a declara la OTV lucruri care nu s-au intamplat niciodata.

Astfel, unul dintre martorii „importanti“ ai anchetei derulate de Luis Lazarus in cazul „Ralph“ este un fost agent de paza, pe nume Florin Vranceanu. Acesta i-a declarat jurnalistului ca, in ziua si la ora mortii lui Bogdan Costache, cu putin timp inaintea consumarii tragicului eveniment, a vazut-o pe profesoara Corina Vasile intrand in bloc impreuna cu un barbat despre care zicea ca este sigur ca este sotul acesteia, Dragos. In schimb, in declaratiile date la Parchet, Dragos Vasile a aratat ca, la acea ora, se afla la serviciu, undeva in zona Pietei Alba Iulia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.