Bulgaria urmareste sa obtina in acest an, cat si anul viitor, un excedent bugetar de peste 2% din Produsul Intern Brut (PIB), a declarat marti ministrul de Finante, Plamen Oresarski, citat de Reuters, relateaza Mediafax. Autoritatile bulgare au anunt
Bulgaria urmareste sa obtina in acest an, cat si anul viitor, un excedent bugetar de peste 2% din Produsul Intern Brut (PIB), a declarat marti ministrul de Finante, Plamen Oresarski, citat de Reuters, relateaza Mediafax. Autoritatile bulgare au anuntat ca tinta privind excedentul bugetar din acest an este de cel putin 2,3%. Bulgaria aplica una dintre cele mai restrictive politici bugetare din Uniunea Europeana, dar Fondul Monetar International exercita presiuni tot mai mari asupra sa pentru reducerea in continuare a cheltuielilor, pentru a tine sub control deficitul de cont curent aflat in continua crestere. Potrivit estimarilor, deficitul de cont curent ar putea ajunge in 2007 la 18% din PIB.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.