Altex a inceput demersurile pentru extinderea pe pietele din Sud-Estul Europei si intentioneaza ca in anul 2008 sa deschida in Bulgaria primul magazin din afara tarii, a anuntat ieri, presedintele companiei, Dan Ostahie, citat de NewsIn. Potrivit ace
Altex a inceput demersurile pentru extinderea pe pietele din Sud-Estul Europei si intentioneaza ca in anul 2008 sa deschida in Bulgaria primul magazin din afara tarii, a anuntat ieri, presedintele companiei, Dan Ostahie, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, extinderea Altex se va face la inceput in Bulgaria, pentru ca este cea mai apropiata de Romania din punct de vedere al distantei geografice."Privind mai larg, in cadrul unei Europe unite, obiceiurile consumatorilor se vor apropia si cred ca putem sa folosim experienta de pe piata romaneasca in conditiile in care in Bulgaria exista oportunitati de dezvoltare", a declarat Dan Ostahie.Pentru anul 2007, Altex estimeaza o cifra de afaceri de 275 milioane euro. Retailerul de electronice si electrocasnice a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca efect al schimbarilor in structura organizationala.Grupul Altex este operator al retelelor Altex si Media Galaxy. Reteaua Media Galaxy cuprinde 14 centre comerciale a caror suprafata totala depaseste 35.000 de metri patrati. In ceea ce priveste cifra de afaceri si profitul, grupul Altex a inregistrat anul trecut o scadere la ambele categorii. Profitul a scazut usor, iar cifra de afaceri s-a diminuat fata de 2005 cu 20% pana la 220 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.