Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, are dubii asupra acuratetei schitei de buget pe 2008 prezentata de catre ministrul Varujan Vosganian. Pedistul a afirmat ca estimarea ponderii veniturilor bugetare din PIB, de 39,1%, nu corespunde realita
Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, are dubii asupra acuratetei schitei de buget pe 2008 prezentata de catre ministrul Varujan Vosganian. Pedistul a afirmat ca estimarea ponderii veniturilor bugetare din PIB, de 39,1%, nu corespunde realitatii. Videanu sustine ca veniturile la buget nu au cum sa atinga acest nivel deoarece in 2007 s-a inregistrat o crestere cu 2% a economiei subterane, mai ales intr-o zona foarte dinamica, cum este aceea a constructiilor. Acest lucru va afecta si o alta sursa a cresterii veniturilor la buget, anume largirea bazei de impozitare. "O pondere a veniturilor bugetului consolidat de 39,1%, cat este prognozat in momentul de fata, mi se pare absolut fantezista, neavand nici un fel de sustinere, chiar daca aici avem si contributia fondurilor europene", a apreciat presedintele executiv al PD. Democratii asteapta totusi proiectul de buget ce va fi prezentat in toamna de Guvern pentru a vedea in ce masura acesta respecta programul de guvernare. (A.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.