STMicroelectronics si IBM au anuntat recent ca au semnat un acord de colaborare privind dezvoltarea unui proces tehnologic de ultima generatie, similar cu "reteta" folosita in dezvoltarea si fabricarea semiconductorilor.Acordul cuprinde dezvoltarea t
STMicroelectronics si IBM au anuntat recent ca au semnat un acord de colaborare privind dezvoltarea unui proces tehnologic de ultima generatie, similar cu "reteta" folosita in dezvoltarea si fabricarea semiconductorilor.Acordul cuprinde dezvoltarea tehnologiei de fabricatie a CMOS (Complementary Metal-Oxide-Semiconductor) pentru circuitele de 32 si 22 nanometri (nm), folosirea design-ului si cercetarea avansata adaptata fabricarii tabletelor de siliciu de 300 milimetri (mm).In plus, acesta include tehnologia nucleelor CMOS compacte, precum si tehnologiile inovatoare derivate din System-on-Chip (SoC), pozitionand cele doua companii in fruntea firmelor implicate in dezvoltarea tehnologiei micro. Noua intelegere dintre IBM si ST va include deopotriva si colaborarea pentru dezvoltarea Proprietatii Intelectuale, cat si a platformelor dedicate accelerarii proiectarii dispozitivelor de tip „System-on-Chip" (SoC) in cadrul acestor tehnologii.Ca parte a angajamentului, fiecare companie va infiinta o echipa tehnica de dezvoltare localizata in sediul celeilalte companii. Pentru dezvoltarea nucleelor CMOS compacte, ST va infiinta o echipa de cercetare si dezvoltare in cadrul Centrului IBM pentru Cercetarea si Dezvoltarea Semiconductorilor din East Fishkill si Albany, New York. In acelasi timp, IBM va infiinta o echipa de cercetare si dezvoltare in cadrul fabricii ST care produce tabletele de semiconductor de 300 de milimetri in Croles, Franta, unde cele doua companii vor dezvolta impreuna o varietate de tehnologii derivate inovatoare, cum ar fi memoria integrata si analog/RF. Aceste tehnologii pot fi aplicate la scara larga pietelor de servere si consumatori, precum si in aplicatiile wireless, cum ar fi cele din domeniul telefoniei mobile si cel al dispozitivelor de pozitionare globala. STMicroelectronics este lider global in dezvoltarea si livrarea de solutii semiconductoare pentru aplicatiile microelectronice. Actiunile companiei sunt prezente la Bursa de Valori din New York, la Euronext Paris si la Bursa din Milano. In 2006, veniturile nete ale companiei au fost de 9,85 miliarde de dolari, iar castigurile nete au fost de 728 de milioane de dolari. Pentru mai multe informatii despre ST, va rugam accesati www.st.com.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.