Primarul comunei Juncu, din Cluj, a fost arestat pentru luare de mita. Procurorii DNA au declarat ca primarul a cerut spaga pentru a reconstitui un teren pe numele unei persoane. Terenul se afla in viitoarea zona Metropolitana Cluj Napoca, langa vii
Primarul comunei Juncu, din Cluj, a fost arestat pentru luare de mita. Procurorii DNA au declarat ca primarul a cerut spaga pentru a reconstitui un teren pe numele unei persoane. Terenul se afla in viitoarea zona Metropolitana Cluj Napoca, langa viitoarea fabrica Nokia.

Primarul comunei Juncu, din judetul Cluj, a fost arestat pentru luare de mita. Procurorii DNA, care au organizat flagrantul, au declarat ca primarul a cerut spaga pentru a reconstitui un teren pe numele unei persoane. Terenul se afla in viitoarea zona metropolitana Cluj Napoca si in imediata apropiere a terenului pe care grupul Nokia urmeaza sa faca o investitie importanta. Avocatii primarului sustin ca nimic nu este adevarat si vor contesta decizia Tribunalului Cluj, care a dispus arestarea edilului.

Vineri seara, procurorii DNA au organizat un flagrant la Cluj, in plasa intinsa picand primarul PD al comunei Juncu, Petre Coste. Suma, in valoare de 13.000 de euro, ar reprezenta doar o prima transa din totalul de 18.000 de euro. In schimbul banilor, primarul garanta reconstituirea titlului de propr ietate pe un teren din comuna, in calitatea sa de presedinte al Comisiei locale de aplicare a Legii 18. Terenul se afla in apropierea viitoarei investitii Nokia. Imediat dupa flagrant primarul a fost audiat la sediul Serviciului Teritorial Anticoruptie Cluj, unde a si fost retinut pentru 24 de ore. Acesta a fost insotit la DNA de fiul sau si de avocata Anca Ioana Iuga. Fiul lui Petre Coste a plecat de la sediul DNA Cluj intr-un autoturism de lux marca BMW X5. Conform anchetatorilor, primarul din Jucu a fost denuntat de „un om cu afaceri mari in zona“, caruia i-ar fi cerut bani pentru a-i facilita intrarea in posesia unui teren de langa Nokia. Afacerea ar fi inceput in urma cu mai bine de un an, cand primarului din Juncu au inceput sa-i dea tarcoale oameni cu buzunare doldora de bani. Sambata, odata cu expirarea ordonantei de retinere Petre Coste a fost dus in fata magistratilor Tribunalului Cluj, unde a fost arestat pentru 29 de zile sub acuzarea de luare de mita.
Conform presei locale, dar si a unor surse din cadrul DNA, cel care l-a reclamat pe primar procurorilor anticoruptie ar fi chiar consilierul local din comuna Savadisla, Adrian Muntean, membru PSD si care a si participat la flagrant.

PD Cluj- in asteptare


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.